Pepperkrabbe med tagliatelle og blomkål

Det får ikke hjelpe at bildet denne gang er tatt med en Iphone 5S! Maten og vinfølget var helt konge. Det går en stund mellom hver gang jeg oppnår en såpass solid match, både på mat og vin! Ørjan Johannessens oppskrift på kongekrabben, lett komplementert med hva jeg hadde i kjøleskapet, var intet…

Les mer


Grillet tunfisk med gnocchi

Oppskriften hadde vært klar lenge, nå fant jeg endelig noen stykker tunfisk som var så innbydende at jeg ikke kunne la de ligge urørt. Prøv gulrotpurè til ropte fiskehandleren etter meg. Det hele ble et festmåltid som garantert vil bli laget igjen! til 4 personer 900 g tunfisk 300 g gnocchi 10 små…

Les mer


Torsk med appelsinsaus

Det høres kanskje litt shady ut med appelsinsaus til torsk, men prøv det. Det var beint ut en smakfull rett med fin fylde fra smøret, salt fra soyasausen og syrlighet fra appelsinene. Jeg har prøvd appelsinsaus til forskjellige retter før og spesielt sjøkrepshaler i appelsinsaus med en godsak fra…

Les mer


Torsk med søtpotetpurè

Tidlig en lørdag morgen romsterte jeg gjennom mitt realtivt store utvalg av kokebøker og endte opp med en rett fra "Den beste Mat og Vinboken vi kunne lage. I stedet for gresskar ble det søtpotet, men ellers har jeg fulgt oppskriften på side 38. til 4 personer 600 g torskefilet 200 g rosenkål…

Les mer


Årets mest minneverdige måltider

Det har vært mange gode måltid gjennom året og mange som minnes med glede. Det er ikke lett å kun plukke ut en håndfull retter, men de som er tatt med her, har gitt noen de beste kombinasjonene mellom mat og vin. Kveitefilet i kremet spinat Ikke bare er den en fryd for øyet, den er en ordentlig…

Les mer


Honningglasert laks

Kjøper du gode råvarer og legger det lille ekstra i det å lage mat, får du også det lille ekstra tilbake. Fersk laks fra Fiskeriet og wakame tang fra Asia Supermarked er hovedingrendiensene til denne retten. Synes du det ikke høres så godt ut med tang til fisken? Vær ikke redd for å prøve det,…

Les mer


Grillet Kveite på en seng av grønnsaker

Noen kveiterester ble frosset ned etter siste blogginlegg og tatt frem igjen i går. Restemiddag laget på frihånd ga et supert og sunt måltid, en mandags ettermiddag. Kjapt og greit (45 minutter) og med veldig gode smaker. Og sunt! Ikke å forakte det heller. til 2 personer 400 g kveitefilet 1 bunt…

Les mer


Kveitefilet i kremet spinat

Opprinnelig skulle det ha vært Slettvar til denne oppskriften, men flyndren var ikke å oppdrive nå sist lørdag, så da ble det noen fine Kveitefileer fra Flyvesfisken i stedet. Ikke et dårlig valg akkurat. Resultatet ble en smakfull og lett hoved- eller forrett. Som siderett hadde vi ganske enkelt…

Les mer


Fiskecurry med sitronris

Det er veldig gøy å lage nye retter som gjør middagsopplevelsen til noe ekstra! Nigela Lawsons oppskrift ble halt ut av boken hennes "Smak av sommer", og disket opp på en travel hverdag i går! Alt jeg trengte å gjøre var å planlegge bittelitegrann dagen i forveien, handle inn på veien hjem og…

Les mer


Lakseconfit i soppolje

Jeg tok sjansen på å lage denne retten fra Eivind Hellstrøms bok, Verdens Beste. Règis Marcon hadde laget en lakserett som så overkommelig  ut til å gjenskape. Med noen justeringer ble jeg noenlunde fornøyd med utseende og veldig fornøyd med smaken. Jeg hadde "tilfeldigvis" noen viner til test som…

Les mer


Røkt Hyse med stekte poteter og spinat

Her om dagen hadde jeg nok et hyggelig besøk av Geir fra "Far min sitt kjøkken". Denne gang hadde han med seg selvrøkt Hyse, som vi sammen lagde et fellesmåltid av. Oppskriften er like enkel, som den er god. Selve røkeprosessen kan snart leses om på bloggen til Geir. -  -  - til 4 personer saus 80…

Les mer


Scampi med Prosciutto og grillsaus.

På nyttårsaften møttes noen naboer i lystig spleiselag hvor alle tok med noen enkle retter. Mine bidrag var denne smakfulle fingermaten og ribberester. Gode smaker, lett å lage. grillsaus 1 ss extra virgin olivenolje 1 middels stor løk, halvert og finsnittet 1 ts hakket rosmarin blader 1 ts hakket…

Les mer