Molitor Zeltinger Sonnenuhr Auslese*** 2019

Denne Auslesen fra Markus Molitor er bare ellevilt god! Både på duft og smak, den må oppleves! Altfor søt sier du? Sukkernivået er riktignok på 131 g/l, og det er jo ikke lite men allikevel mindre enn det som er vanlig for en Auslese (191–260 g/l ) og i tillegg oppleves sødmen i Molitors sine…

Les mer


Cervaro della Sala 2019

Jeg har lenge gledet meg over vinene til Antinori og nå i det siste smakt flere årganger av Cervaro, Pinot Nero og Bramito, alle superfine viner og førstnevnte er allerede en favoritt hos meg. Nå er det den spesielt gode 2020 årgangen av Cervaro som er på vei inn på hyllene, men det finnes…

Les mer


WillemsWillems Herrenberg Riesling 2016

Riesling er en populær drikk her i landet, men når det finnes hele 1586 forskjellige av sorten på Vinmonopolet skal det litt til å finne frem til den eller de som passer din gane! Da er det spesielt moro å finne en kvalitetsvin som denne pent modne Rieslingen fra WillemsWillems. -  -  - Carolin…

Les mer


Bergdolt Reiterpfad Achtmorgen GG 2019

Ikke la denne spennende produsenten gå upåaktet hen. Vinene til Carolin Bergdolt, den første kvinnelige vinmakeren av de 19 generasjonene som har drevet gården, lager noen absolutt flotte viner. Ikke minst denne Reiterpfad Archtmorgen Rieslingen i en spesielt god 2019 årgang. -  -  - Weingut…

Les mer


Gobelsburg Tradition 3 og 10 år

I fjor (2021) feiret Schloss Gobelsburg sin 850 års dag for oppstarten av vinproduksjonen i Langenlois i Østerrike. De feiret blant annet med å slippe en 50 år gammel vin, Tradition Heritage, som inneholder viner fra de siste 50 årgangene fra slottet, inkludert rariteter fra så langt tilbake som…

Les mer


Casa de Saima Garrafeira 2017

Casa de Saima holder til i den lille landsbyen Saima i hjertet av Bairrada-regionen en times kjøretur sør for Porto. Her har familien eid gården i 3 generasjoner. I dag er det Diogo Silva hans søster Raquel som styrer gården, men det var hans bestefar som startet det hele. Han var født og oppvokst…

Les mer


Sitron-risotto med erter, asparges og reker

Jeg har laget risotto i mange variasjoner men aldri uten parmesan, dette er i tillegg første gang jeg har laget med mascarpone, men supergodt godt var det. Fulltreff med vinvalget var det også, Mayacamas Chardonnay fra California. Nam! Oppskrift inspirert fra Food52. -  -  - til 4 personer reker…

Les mer


Weil Kiedrich Turmberg 2016, 17, 18 og 19

En ny vertikalsmaking er gjennomført, denne gangen med Robert Weil sin Kiedrich Turmberg Rieslinger. Å smake samme vin over flere årganger er en god anledning til å bli kjent med hvordan vekstforhold, vær og eventuelle endringer i teknikker gir utslag på smakene fra år til år. -  -  - Weingut…

Les mer


Mas Janeil Sarrat del Mas Vin Orange 2019

Oransjevin er en type hvitvin som lages ved at grønne druer (hvitvinsdruer) får en ekstra lang maserasjon (skallkontakt) slik at mosten får trekke ut mer smaks- og aromastoffer fra skallet. På gården Mas Janeil har de her laget en knallvin av sorten som gleder i hver munnfull. -  -  - Domaines…

Les mer


Newton Johnson Chardonnay & Pinot Noir

Jeg kom over Newton Johnson sin Pinot ved en tilfeldighet for noen år siden, mange flasker senere av den og nå også deres Chardonnay er vinkjelleren min fylt opp med flere eksemplarer. Begge er gode viner som ikke bør forbli uprøvd. -  -  - Newton Johnson Wineyards er en familieeid vingård som…

Les mer


Rebholz vom Buntsandstein 2015, 16, 17, 18, 19

Å smake flere årganger av samme vin er en god anledning til å bli kjent med hvordan vekstforhold og eventuelle endringer i teknikker gir utslag på smakene fra år til år. Vinifiseringen på disse fem årgangene er utført helt likt og vinenes karakteristikk skyldes derfor ene og alene endringene i…

Les mer