Adams Ingelheimer Weissburgunder 2020

For noen uker siden var jeg invitert til vinsmaking med Simone Adams i regi av importøren. Som alltid er det spesielt moro å oppdage, for meg ukjente vinmakere, som leverer en så strålende rekke med viner. Viner som på kort tid har funnet veien til min vinkjeller! -  -  - Adams familien har…

Les mer


Salwey Henkenberg Grauburgunder GG 2019

Jeg bare må ta med denne vinen, den er ikke billig men den er bare eventyrlig god! Hvis du ikke har smakt så mye Grauburgunder allerede vil du nok komme til å gjøre mer av det etter å ha smakt denne, mye mer! -  -  - Weingut Salwey holder til i Oberrotweil i hjertet av Kaiserstühl-regionen i…

Les mer


Kremet asparges-risotto

Jeg har det mye moro med å teste ut nye risotto-kombinasjoner og mange av de blir svært vellykket. Som denne. Vellykket var også vinvalget, både med og uten mat. Inspirasjon til retten er hentet fra: Federicofusca - - - til 2 personer 300 g Carnaroli risottoris 2 bunter asparges 3 glass hvitvin 1…

Les mer


Karl May Morstein Riesling Grosse Lage 2021

Frem til nylig var Karl May et blankt ark for meg, men jeg er glad jeg endelig oppdaget vinene hans. Spesielt denne Rieslingen fra Morstein, en god vin, i en god årgang! -  -  - Weingut Karl May er en familieeid vingård som har produsert vin i Osthofen i vindistriktet Rheinhessen siden 1738.…

Les mer


Avondale Anima Chenin Blanc 2020

Jeg digger Chenin Blanc, og hver gang jeg kommer over en fin vin laget på denne druen blir jeg salig fornøyd. Jeg møtte Johnathan Grieve på en smakingen nå sist helg og gikk både en og to runder innom for å smake spesielt på Anima Chenin Blanc! - - - Avondale Estate ble til allerede i 1693 og er…

Les mer


Søtpotetsuppe med kidneybønner

Dette er et salig godt og sunt måltid med mektige smaker! Oppskrift er lånt fra Lise Finckenhagen med noen justeringer og med et spesielt godt vinvalg som holdt meg smattende rundt middagsbordet ekstra lenge. Det er noe med når mat og vin sammen forhøyer totalopplevelsen! - - - til 4 pers 1 boks…

Les mer


Skrei med søtpotetstappe

Skreisesongen er her igjen og jeg har dradd frem en gammel oppskrift og gitt den nytt liv. Måltidet smakte helt supert også denne gangen sammen med Chardonnayen fra Chateau de Fuisse i Burgund. Den var en perfekt følgesvenn til den kremete sausen, søtpotetstappen og den ferske skreien. -  -  - 4…

Les mer


Land of Saints Chardonnay 2021

Det er vanskelig å ikke like denne fine Chardonnayen fra Land of Saints. Helt siden første årgang i 2016 har den vist flotte takter og nå er den igjen kommet i en spesielt god 2021 årgang! - - - Land of Saints er et felles vinprosjekt mellom Angela og Jason Osborne og Manuel Cuevas i Santa Barbara…

Les mer


Toskansk laks

Denne retten ble ganske populær da jeg la den ut på instagram for en stund tilbake. Her kommer oppskriften og det flotte vinvalget etter å ha laget retten med nok et godt resultat. Retten er superenkel å lage og tar toppen 30 minutter fra start til slutt. *  *  * til 2 personer 4 skinnfrie…

Les mer


Stekt torsk med røkt paprikapulver

Torskefilet krydret med røkt paprika? Jeg var litt usikker, men siden det ble anbefalt, var jeg nysgjerrig nok til at jeg måtte prøve det .... og det smakte utmerket! Igjen med en god vin til! -  -  - til 4 personer 900 g torskefiléer olivenolje 2 ts røkt paprikapulver 8 stk baby-gullerøtter 1…

Les mer


Chanin Los Alamos Chardonnay 2020

Det er umulig å bli lei av Gavin sine viner! Los Alamos Chardonnay i særdeleshet! Den er bare en munnhulefest fra start til slutt:) -  -  - Gavin Chanin er født og oppvokst i Los Angeles og startet vinkarrieren allerede i en alder av 18 år. Mens han studerte ved UCLA for kunst og fotografering…

Les mer


Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2020

Jeg kom over denne fine Chablisen på Vinmonopolet nylig. Et godt funn av en vin som har det lille ekstra, god frukt, friskhet og en spesielt god konsentrasjon. -  -  - Maison Desvignes Ainé & Fils ligger i den lille landsbyen Ligny-le-Châtel i Chablis på nordspissen av Burgund. I 2019 ble…

Les mer