Purre og potetsuppe

Nok en digg suppe å forbarme seg over utover høsten! Rykende varm, fyldig og mettende med salt og god chorizo pølse og baconbiter til, akkopagnert av en spesielt god Chardonnay fra California. Nam!

–  –  –

til 4 personer

1 purreløk
3 poteter
2 hvitløksfedd
olivenolje
2 ss smør
2 sjalottløk
1 L kyllingkraft
7 dl fløte
salt/Pepper

Chorizo pølse
bacon
gressløk

Finkutt sjalottløk og hvitløksfeddene, grovkutt purreløken og fres i olje på medium varme i 5-10 minutter. Grovkutt potetene, ha de i gryten sammen med kyllingkraften og kok i 20 minutter. Kjør suppen med en blender til en myk og fin konsistens og ha i fløte. Kok opp og hold varm i 20 minutter til. Smak til med salt og pepper.

Kutt baconet i mindre biter og chorizo pølsen i skiver og stek sammen i en stekepanne. Server til slutt suppen med finkuttet gressløk, bacon, chorizo og ferskt brød.

Chanin Santa Barbara County Chardonnay 2021
Gavin Chanin er en mester med Californisk Chardonnay og Pinot Noir, vinene hans har gledet ganen ved mang en anledning. Ikke minst denne Santa Barbra Chardonnayen hans som sammen med hans Santa Rita Hills Pinot Noir er to meget gode og relativt rimelige viner sammenlignet med resten av hans viner. Santa Barbra Chardonnay har den ekstra fedmen som går svært pent med fylden i suppen, mens elegansen og syrligheten i vinen komplementerer og forhøyer resten av smakene. Vinen drikker godt alene men til denne retten blir helheten en superfin smaksopplevelse.