Tipp topp fiskesuppe

Tipp topp fiskesuppe? JA, takk! Denne hjemmelagde fiskesuppen er mektig god og en glede å kose seg med inn i høstmørket. Spesielt med den gode følgesvennen fra Van Volxem!

–  –  –

til 6 personer

100 g smørflyndre
100 g breiflabb
100 g laks
100 g blåskjell
6 dl fiskekraft
6 dl hvitvin
5 dl fløte
1 stk løk
2 stk tomater
1 stk purreløk
2 stk gullerøtter
1 stk persillerot
2 stk sjalottløk
1 stk sitron
1 bunt gressløk
350 gr usaltet smør
salt og pepper

blåskjellkraft
Kok opp blåskjellene med 3 dl hvitvin, grovkuttet gullerot og sjalottløk. Hell kraften over i en beholder, plukk ut innmaten men behold noen av blåskjellene til garnityr.

smørsaus
Kok inn 3 dl hvitvin med finkuttet sjalottløk i kjele nr. 2. Ha i fløte og la det koke inn noe før du blander inn litt og litt av det usaltede smøret på middels varme mens du rører forsiktig. Holdes varm.

Kutt grønnsakene i tynne strimler, stek i et par minutter i en stekepanne med litt olje og pepper. Skolde tomatene, fjerne skallet og finkutt kjøttet. Kok opp og reduser blåskjellkraften til det halve. Bland inn smørsausen, ha i hakkede tomater, gressløk, saften av en sitron og grønnsakene. Smakes til med salt og pepper mens suppen varmes opp til 80°, ikke over ellers skiller den seg. Noen minutter før servering har du all fisken i. Server gjerne med nybakt brød til.

Van Volxem lager en rekke flotte viner i Mosel. En av de, Alte Reben Riesling 2015, er laget på vinranker som er opptil 120 år gamle er biodynamisk fremstilt og som jeg synes var en perfekt følgesvenn til denne fiskesuppen. Det er en rik og kompleks vin, som både dufter og smaker som av våt skifer, modne røde epler, appelsinskall og sitrus. Smakene er balanserte, leskende og tiltalende og balanserer pent mellom sødme (8 g/l) og syrlighet (8,2 g/l) med smaker som sitter lenge i. Har du først begynt å smake den er det vanskelig å sette glasset fra seg igjen!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: