Torsk på Marokkansk vis
27. mai 2023
Jeg blir liksom ikke lei av å lage denne retten, den er bare saftig og velsmakende. En litt annerledes måte å tilberede fisken på men resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse. Denne gang ble den servert med Bibi Greatz sin flotte musserende Bollamatta til! -…
Kremet asparges-risotto
29. april 2023
Jeg har det mye moro med å teste ut nye risotto-kombinasjoner og mange av de blir svært vellykket. Som denne. Vellykket var også vinvalget, både med og uten mat. Inspirasjon til retten er hentet fra: Federicofusca - - - til 2 personer 300 g Carnaroli risottoris 2 bunter asparges 3 glass hvitvin 1…
Andebryst med trekkspillpoteter
18. mars 2023
Inspirert av Gladkokken sin oppskrift og fremgangsmåte på and snekret jeg sammen et måltid med noen endringer og en superfin Pinot Noir (Spätburgunder) fra Tyskland. Et måltid som garantert vil bli laget på nytt! - - - til 4 personer 3 stk andebryst 12 stk delikatesseløk 400 g kantarellsopp 4…
Søtpotetsuppe med kidneybønner
18. februar 2023
Dette er et salig godt og sunt måltid med mektige smaker! Oppskrift er lånt fra Lise Finckenhagen med noen justeringer og med et spesielt godt vinvalg som holdt meg smattende rundt middagsbordet ekstra lenge. Det er noe med når mat og vin sammen forhøyer totalopplevelsen! - - - til 4 pers 1 boks…
Skrei med søtpotetstappe
11. februar 2023
Skreisesongen er her igjen og jeg har dradd frem en gammel oppskrift og gitt den nytt liv. Måltidet smakte helt supert også denne gangen sammen med Chardonnayen fra Chateau de Fuisse i Burgund. Den var en perfekt følgesvenn til den kremete sausen, søtpotetstappen og den ferske skreien. - - - 4…
Toskansk laks
12. januar 2023
Denne retten ble ganske populær da jeg la den ut på instagram for en stund tilbake. Her kommer oppskriften og det flotte vinvalget etter å ha laget retten med nok et godt resultat. Retten er superenkel å lage og tar toppen 30 minutter fra start til slutt. * * * til 2 personer 4 skinnfrie…
Stekt torsk med røkt paprikapulver
10. desember 2022
Torskefilet krydret med røkt paprika? Jeg var litt usikker, men siden det ble anbefalt, var jeg nysgjerrig nok til at jeg måtte prøve det .... og det smakte utmerket! Igjen med en god vin til! - - - til 4 personer 900 g torskefiléer olivenolje 2 ts røkt paprikapulver 8 stk baby-gullerøtter 1…
Short ribs/oksebryst
26. november 2022
Veldig enkelt å tilberede, supermørt kjøtt, og sausen.... det må være en av de beste jeg noen gang har laget! Av og til behøver ikke måltidet bestå av for mye ingredienser og denne gangen var det helt perfekt! Valg av vin til maten viste seg også å være av det bedre slaget:) - - - til 4……
Helstekt entrecòte
19. november 2022
Jeg har laget entrecòte mange ganger før men aldri med dette tilbehøret og sausen til. Det skal ikke bli siste gang for dette var svært godt! Restene dagen etter smakte om mulig ennå bedre. - - - Til 4 personer 1 kg entrecote 6 ss rapsolje 6 ss usaltet smør 6 kvaster timian 6 kvaster rosmarin 4…
Cote de beauf (Entrecote)
17. september 2022
En god middag trenger ikke bestå av for mye dilldall så lenge du har gode råvarer og tilbereder de på best mulig måte, da kan det uansett blir et måltid du sent vil glemme, spesielt med det anbefalte vinfølge! - - - til 4 personer 800 g entrecote med ben 40 g bladpersille 3 ss frisk oregano 3 ss…
Grillet kylling med kokosris og lime-saus
16. august 2022
Super saftige lime-marinerte kyllinglår med limesaus og kokosris er en enkel men svært god rett akkompagnert av en nyoppdaget riesling som gikk som hånd i hanske med kokossmaken i retten. - - - til 2 personer 2 store kyllinglår 3 små hvite løk 1/2 sitron 1 dl rødvinseddik 5 store hvitløksfedd…
Lammeskank med bakt hvitløk og tomater
12. februar 2022
Jeg har laget lammeskank på flere måter men denne oppskriften med bakt hvitløk var særdeles velsmakende. Langtidsbaker du hele hvitløk til de nesten er sorte utenpå men myke inni blir de gode og sødmefulle, iblandet i gryten gir den en spesielt god fylde. Oppskriften fant jeg i den fine boken…