Laksetartar med mango og avokadosalsa

Laksetartar-2

Øyvind Hjelle har skrevet en bra kokebok, «Gourmet for nybegynnere«, som jeg har hentet endel oppskrifter fra tidligere. Denne laksetartaren kan fint bli en hoved eller forrett som jeg kommer til å lage ofte fremover.

til 4 personer

300 g laksefilet
2 ss gressløk
1/2 ts salt
2 ss olivenolje

Skyll og tørk laksen med kjøkkenpapir og kutt den i små terninger. Legg terningene i en bolle og bland forsiktig inn finhakket gressløk, salt og olivenolje.

salsa
1 moden avokado
1 moden mango
1 ss olivenolje
2 cm chili
1 neve fersk koriander
1 ts sitronsaft
1/2 vårløk
maldonsalt
soyasaus

Skrell avokado og mango, kutt i små terninger og ha de over i en bolle. Hell over olivenolje, en liten klype maldonsalt, sitronsaft og finhakket koriander bland forsiktig sammen.

Sett en liten stålform på en tallerkenen og fyll på et lag med avokado og mango-salsa. Bruk en skje til å stappe blandingen forsiktig ned i formen. Gjør det samme med lakseterningene. Løft formen forsiktig vekk og pynt med vårløk, olivenolje og litt soyasaus.

Koberner Riesling 2012

Materne et Schmitt Koberner Riesling 2012 er første årgang av Janine og Rebecca sine viner. Og for en vin! Foruten å matche denne retten perfekt, er vinen for seg selv en liten lekkerbisken. Jeg kom tilfeldigvis over den på Briskeby Vinmonopol, og er superhappy over å ha funnet den. Den er full av en behagelig fylde og friskhet med innslag av modne epler, fersken og sitrusfrukter, og med en tørr og fin utgang.