Høyrygg av storfe
29. januar 2022
Høyrygg er billig i innkjøp men med denne fremgangsmåten får du et supermørt og saftig stykke kjøtt. Bare gi den 4 timer i ovnen og kjøttet vil bli så mørt at det nesten faller fra hverandre. Med potet og selleri-stappen og en himmelsk god saus, og ikke minst en perfekt vin til var det et måltid…
Lammekjøttboller med ricotta og rødbeter
22. januar 2022
Stadig på jakt etter nye smakskombinasjoner kom jeg over denne artige vrien til kjøttboller. Kokte rødbeter i Chardonnay og hønsekraft og kjøttboller med ricotta! Overraskende godt var det, moro å lage, godt og spise. Ikke minst med vinen fra Bernhard Hubert til, superdigg! - - - til 4 personer…
Koreansk sjømatsuppe
15. januar 2022
Jeg digger å finne nye vrier på velkjente temaer som fiske/sjømat-suppe. Denne koreanske tilnærmingen var spesielt god og sammen med vinen fra Hugel ble det en vinner her i gården. - - - til 4 personer 500 g scampi 400 g torsk 1 nett blåskjell 1 dl olivenolje 1 løk 2 vårløk 2 gullerøtter 6 fedd…
Sitron-risotto med erter, asparges og reker
8. januar 2022
Jeg har laget risotto i mange variasjoner men aldri uten parmesan, dette er i tillegg første gang jeg har laget med mascarpone, men supergodt godt var det. Fulltreff med vinvalget var det også, Mayacamas Chardonnay fra California. Nam! Oppskrift inspirert fra Food52. - - - til 4 personer reker…
Røkt Kolje med salat og sennepssaus
29. desember 2021
Jeg fikk servert en forrett med røkt kolje på Dekka Bord og likte den så godt at jeg måtte prøve å sette sammen min egen lille versjon av den. Nydelig kolje ble handlet inn hos Hallen Spiseri og Fiskeutsalg på Vippa og resultatet, sammen med vinen fra Zind Humbrecht ble en stor suksess! - - -…
Gylden kylling med salsa verde
28. september 2021
Denne nye kyllingretten som jeg fant oppskriften på hos Food&Wine var vanvittig god i kombinasjon med rødvinen fra Stella di Campalto. Vinen er ikke billig men den gikk som hånd i hanske til denne kyllingretten! Opprinnelig var oppskriften kun på kyllinglår, men jeg kjøpte like godt en hel…
Stekt kylling med chilipepper-vinagrette
20. mars 2021
Det tar litt tid å lage men jeg kan ikke huske å ha mestret en like saftig og god kylling som denne før! Med en rykende fersk burgunder fra Faiveley var dette et måltid for historiebøkene. Eller i alle fall på denne bloggen:) Godt var det! - - - Til 4 personer 5 kyllinglår 15 småpoteter 6…
Asiatisk mangosalat med andebryst
27. februar 2021
Det begynte med et tilfeldig innkjøp av to fine andebryst og etter litt googling endte jeg opp med en enkel men svært god salat med leskende og saftige smaker til middag. Sausen og andekjøttet hjalp også med å få frem et umiskjennelig preg av umami. Diggbare smaker som ble understreket av den…
Blåskjellsuppe med safran og søtpotet
7. juni 2020
Inspirert av to av spoon.no sine oppskrifter kombinerte jeg de like godt til èn rett. Det viste seg å bli en svært så god lørdagsmiddag. Tallerknene ble slikket rene, ikke en smule var igjen. Når vi i tillegg fikk en sjelden og god, moden, Riesling til ble det en fullkommen smaksopplevelse. - -…
Nudlesuppe med ingefær
11. april 2020
Yngstegutten, Ludvig, kom hjem fra skole i USA nylig og har lagt om matvanene og er blitt vegetarianer. Bra for han og nå bra for oss. Nye retter prøves ut fortløpende og dagens suppe er et resultat som jeg/vi ble bra fornøyd med. Gode og forfriskende smaker! Jeg ble også godt fornøyd med…
Sayadieh Samak, libanesisk fisk og ris
28. mars 2020
Kokken, Henrik Henriksen, har komponert mange fine retter som ikke er for vanskelige å lage. Denne oppskriften fant jeg i A-magasinet (#12) i Aftenposten og ble inspirert til å lage den selv. Resultatet ble en annerledes men særdeles velsmakende rett. - - - til 4 personer 600 g torskefilet 3 dl…
Fransk kyllinggryte
14. mars 2020
De siste ukers hendelser med Coronavirus har vært helt uvirkelig. At den på så kort tid har bredt seg verden rundt og på mange måter har bragt land og kontinenter til knes er ingen spøk. En får bare håpe at det ikke vil vare for lenge og at samfunnet snart vil komme tilbake i gjenge. I mellomtiden…