Røkt Kolje med salat og sennepssaus

Jeg fikk servert en forrett med røkt kolje på Dekka Bord og likte den så godt at jeg måtte prøve å sette sammen min egen lille versjon av den. Nydelig kolje ble handlet inn hos Hallen Spiseri og Fiskeutsalg på Vippa og resultatet, sammen med vinen fra Zind Humbrecht ble en stor suksess!

–  –  –

til 6 personer

200 g røkt kolje
ruccola
red rhubarb
babyspinat
rød lollo
god olivenolje
balsamico kuler

Vask salatbladene og vend inn litt god olivenolje. Skjær kveiten i tynne skiver.

sennepssaus
2 ss fin sennep
2 ss grov sennep
1 dl lettrømme
1 dl majones
1 ts sukker
sitronsaft
salt & pepper

Bland sammen alle ingrediensene, smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft. Legg blandingen i kjøleskapet til du er klar til å anrette. Enkelt og greit!

Jeg har hatt mange gode opplevelser med Zind Humbrecht sine viner. I mars i fjor ble det lansert en meget god årgang (2015) av Zind-Humbrecht Riesling Brand Grand Cru og til en meget gunstig pris (299.- kr) i tillegg! Vinen er intet mindre enn helt nydelig! Den har en spesielt god fedme, kremet og fyldige smaker med en pent integrert syre som spilte godt sammen med den røkte kveiten og sennepssausen. Balsamico-kulene ga den lille ekstra piffen og i det store og hele ble det en forrett som garantert kommer til å bli servert igjen med første!

I dag er det 2016 årgangen som er tilgjengelig og selv om den ikke helt har den samme fylden, ennå, kan det være at frukten kommer bedre frem ved lagring. Gi den gjerne et år på langs før du prøver den igjen.

Et besøk til Alsace
Røkt Hyse med stekte poteter og spinat
Zind Humbrecht Rangen de Thann Clos Saint Urbain Riesling 2010