Koreansk sjømatsuppe

Jeg digger å finne nye vrier på velkjente temaer som fiske/sjømat-suppe. Denne koreanske tilnærmingen var spesielt god og sammen med vinen fra Hugel ble det en vinner her i gården.

–  –  –

til 4 personer

500 g scampi
400 g  torsk
1 nett blåskjell
1 dl olivenolje
1 løk
2 vårløk
2 gullerøtter
6 fedd hvitløk
2 bokser tomater
4 dl tørr hvitvin
3 ss gochujang (koreansk rød pepperpasta)
kraft fra blåskjellene

Begynn med å dampe blåskjellene i en jerngryte. Varm en klunk olivenolje og ha i løk og hvitløk, fres litt og ha i 2 dl hvitvin og blåskjellene. Ha på lokk og damp i 5-6 minutter på høy varme. Når ferdig sett til siden. Sil av kraften i en skål.

Mens blåskjellene damper begynner du på suppen. Varm opp olje i en stor støpejernsgryte, ha i finhakket løk, hvitløk og fres på moderat varme i omlag 5 minutter. Rør inn tomater, 2 dl hvitvin, gochujang, gullerot kuttet i strimler og la det koke under omrøring i ca 10 minutter. Ha kraften fra blåskjellene i gryten og kok opp. Legg i torsk, scampi og blåskjellene og kok over moderat varme i omlag 7 minutter. Hell suppen i suppeboller og pynt med vårløk. Server gjerne med kokt ris.

Gentil Hugel 2019 er en frisk og lett fyldig vin med litt vekt på Gewurtstraminer som gir vinen en spesielt god smakskombinasjon med denne lett krydrete fiskesuppen. Den fine rikheten i vinen kommer godt overens med fylden i suppen og serverer du vinen rundt 8-9 grader C glir den i tillegg sømløst med tyngden i suppen og gir en pen avrunding på smakene. Overraskende godt var det sammen. Vinen trengte mat for å få frem de gode aromaene. Gentil er en pent sammensatt vin som består av 14% Gewurztraminer, 2% Muscat, 23% Pinot Gris, 20% Riesling, 41% Sylvaner & Pinot Blanc.

Famille Hugel