Lammeskank

Frosne lammeskanker koster så lite som 130.- kr per kilo, men ikke la prisen lure deg. Etter den er tilberedt som vist her, smaker det utrolig godt. Må prøves! NB! Beregn minimum en dag til tining.

6 stk lammeskankerlammeskank
1 ts korianderfrø
1 liten, tørket chili
1 ss frisk rosmarin
1 ts tørket merian eller oregano
1 ss hvetemel
2 ss olivenolje
4 hvitløksbåter
1 kjempesvær gullerot
10 små sjarlottløk
3 ss balsamico eddik
2 dl tørr Hvitvin
6 sardellfileter
3 bokser hele tomater
1 håndfull frisk basilikum
havsalt og nymalt pepper

Sett en gedigen jerngryte på komfyren, ha i litt olivenolje og skru opp varmen. Mens gryten varmes kan du begynne med å gni inn lammekjøttet med havsalt og nymalt pepper. Knus korianderfrøene og den tørkede chilien og bland med hakket rosmarin og tørket merian. Rull kjøttet i krydderet og press alt godt inn i kjøttet. Dryss hvetemel over til slutt. Gryten skal nå være kjempevarm og det er bare å legge skankene i, en om gangen, frese/brune på alle sider, før du tar de ut og legger de til side.

Skru ned varmen litt og bruk samme gryte til å forsiktig frese opp finhakket hvitløk, gulrot, løk (skrellet men ellers hel) og en klype salt. Tilsett balsamicoeddikk og la det koke inn til sirup. Hell hvitvinen i gryta og la det surre i 2 minutter. Hiv oppi sardellfiletene (gir kraftigere smak) og tomatene, rør forsiktig, legg lammeskankene oppi, kok opp, ta pannen av platen. Legg på lokk og sett midt i ovnen på 180 grader i 2,5 time. Ta så av lokket og la stå i en 1/2 time til.Skum av fett som måtte ha samlet seg på overflaten. Smak til med salt, pepper og grovhakket basilikum.

Drikkeforslag:
Cigliuti Barbera d’alba Serraboella 2006
Trivento Eolo Malbec 2007

Jeg laget denne retten igjen 29/9-12, og hadde en
Radici Taurasi Riserva 1999 til. Det var en perfekt match.

Denne ble nok en gang laget til 15 personer i et 40års lag, 11/1-14 – med den supre Hilberg-Pasquero Nebbiolo d’Alba 2008 i glasset.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: