Cote de beauf (Entrecote)

En god middag trenger ikke bestå av for mye dilldall så lenge du har gode råvarer og tilbereder de på best mulig måte, da kan det uansett blir et måltid du sent vil glemme, spesielt med det anbefalte vinfølge!

–  –  –

til 4 personer

800 g entrecote med ben
40 g bladpersille
3 ss frisk oregano
3 ss frisk koriander
4 hvitløksfedd
10 poteter
2 ss rødvinseddik
1 ss sitronsaft
1 ss
2 dl olivenolje
salt/nykvernet pepper

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet på alle sider i varm panne med litt nøytral olje, smør og salt. Stek ferdig i ovnen på 160 °C til en kjernetemperatur på 60 °C og la hvile i ca 20 minutter.

poteter
Stek potetene midt i ovnen på 200 °C i en times tid i olje, pepper og to gode klyper med salt.

chimichurry
Finhakk og sleng urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor. Spe inn rødvinseddik, sitronsaft og olje til en fin masse. Sausen blir best om den får stå et par timer før servering.

Matrot Volnay-Santenots Premier Cru 2019
Til dette enkle måltidet men med et saftig og perfekt stekt kjøtt dro jeg frem en superflott og elegant Pinot Noir fra Burgund. Vinen var med på å heve helhetsinntrykket på måltidet til en liten fest. Den er ikke billig men altså spesielt god i en svært god årgang, så jeg anbefaler å prøve den. Til enkle retter som denne hvor hovedingrediensen er kjøttet har jeg også ofte hatt hell med å drikke en riesling med «litt» restsødme. Saftig kjøtt med litt ekstra maldonsalt strødd over spiller godt mot sødmen i vinen. En jeg stadig vender tilbake til er Enkircher Ellergrub Kabinett, en fantastisk flott vin, riktignok med en sødme på 50g/l men den balanserer helt nydelig mot syren på hele 9,4g/l! Bare en lekker vin som også tåler å lagres i opptil 10 år.