Hilberg-Pasquero Nebbiolo d’Alba 2008

Denne godbiten, og en av nyhetene på Vinmonopolet i høst, er raskt blitt en av mine favoritter.

Det er en nydelig vin som tar godt tak i smaksløkene og gir ikke slipp på lenge. Den har en insmigrende duft av kaprifoler, lær, eik og moreller. På smak er den kraftfull og leskende, med en anelse av moreller, kirsebær, lær og tobakk, med en flott syrlighet og markante tanniner. Det er glede og gode smaker gjennom hele flasken. En oppløftende vin. Luftes minimum 2 timer før konsum. Jeg smakte 2. halvdel av flasken dagen etter, da var den fremdeles sprek og god.

Pascquero gården fikk sin start i begynnelsen av det 20. århundre i Priocca, midt mellom Alba og Asti i Piemonte. Her vokste Michelangelo (Miklo) opp, den siste av 6 søsken, og overtok etterhvert driften av gården. Etter sin søken etter hvordan å gjøre om gården til økologisk produksjon, fant Miklo og Annette Hilberg hverandre. De giftet seg og laget sin første vin sammen i 1994. På gården dyrker de også tomater, paprika, agurk, gresskar, mais, korn, borlotti bønner og har kaniner, gjess, høner, kuer, griser og hester.

Det produseres cirka 24 000 flasker totalt i året på 30-50 år gamle vinstokker fra vinmarken Granera. Manuell skallmasserasjon, og temperaturkontroll. Lagret på franske eikefat (barrique) i 22 måneder, flaskelagring i 12 måneder, vinen er ufiltrert og laget etter økologiske prinsipper med sertifisering.

2005 årgangen av denne vinen fikk i 2008 «Tre Glass» (høyeste utmerkelse) av Gambero Rosso!

Drikkes best fra 2014 – 2019.

Passer til rødt kjøtt og kontemplasjon.

Drue: 100% Nebbiolo

Love Wine and Cheese

Addley Clark Fine Wines

Italyfinestwines.it

Winefriend.com

Robert Parker -90p

Hilberg Pasquero

Vinmonopolet 349.- kr (v#9906901)