Grillet kylling med kokosris og lime-saus

Super saftige lime-marinerte kyllinglår med limesaus og kokosris er en enkel men svært god rett akkompagnert av en nyoppdaget riesling som gikk som hånd i hanske med kokossmaken i retten.

–  –  –

til 2 personer

2 store kyllinglår
3 små hvite løk
1/2 sitron
1 dl rødvinseddik
5 store hvitløksfedd
2,5 dl kokosmelk
2 små tomater
2 ss finhakket rød chili
2 ts fersk limejuice
1/2 ts sukker
4 dl jasminris
4 dl vann
1 ss salt
Limebåter, til servering

marinade
Grovhakk 2 av løkene og så den siste løken i tynne skiver, legg sistnevnte til side. Kjør hakket løk, sitronsaft, eddik, hvitløk og en klype salt i en blender. Legg kyllingbiter i en ziplock pose sammen med marinaden og legg i kjøleskapet noen timer.

kokos-chilisaus
Hell 2/3 av kokosmelken i en liten kjele (behold resten av kokosmelken til koking av risen) ha i løkskivene, tomat og 2 ss hakket chili. Kok opp på middels varme, rør av og til i omlag 10 minutter. Kjør i en blender og hell over i en liten serveringsbolle, rør inn limejuice, sukker og resterende 2 ts hakket chili.

ris
Skyll risen i rennende kaldt vann i noen minutter før du koker opp risen i 4 dl vann, 1 dl kokosmelk og 1 ts salt. Dekk til, reduser varmen og la det småkoke til væsken er absorbert, ca. 10 minutter. Ta pannen av platen og la stå med lokket på, ca 15 minutter.

kylling
Forvarm grillen på 250°C. Ta ut kyllingen, tørk av marinaden og legg lårene på grillen. Pensle med kokos-chilisaus, snu kyllingen med jevne mellomrom og pensle hver gang. Kyllingen er ferdig når kjernetemperaturen når 75°C og skinnet er sprøtt, 35 til 45 minutter. Salte etter smak. Server.

Georg Mullers Riesling Hassel GG er et nytt og velsmakende bekjentskap på Rieslingfronten. Siden etableringen av gården i 1882 drives den i dag, på 19. året av Peter Winter. I tillegg til økologisk produksjon gjør han «green harvest» -kraftig tynning av druene opp til 60%.  Vinen er frisk og god med fin fylde, smaker av sitrus, lime, meget pent balansert, frisk rund intens umiddelbar rød skifer pref på duft og litt på smak, noe røk, vibrerende lang ettersmak. Flott konsentrasjon, god lengde, lett sødme (4,5g/l) som holdes i sjakk av syrenivået.

Georg Müller Hattenheimer Hassel Riesling GG 2019