Svinecarre

Den lammecarreen var jammen svær tenkte jeg, der fikk jeg jaggu mye for pengene. Glad og fornøyd dro jeg hjem og dro den ut av pakken før jeg stusset litt. På med brillene og leste at det sto svin! Jaja, da lager vi svinecarre i stedet:) Godt ble det og da var det jo ikke så galt allikevel!

til 4 personer

1,2 kg svinecarre
1 neve frisk rosmarin
1 neve frisk timian
3 fedd hvitløk
3 ss soya
50 g smør
salt & pepper

Tørk av carreen med kjøkkenpapir og skjær ut stykkene på ca 4 cm bredde. Varm en stekepanne med litt olivenolje og smør sammen med rosmarin og timian. Stek svinecarrene i 3-4 minutter på hver side til gyllen. Legg stykkene i en ildfast form og sett i ovnen på 180º C i 15 minutter. Like før servering stekes svinecarreen i et par minutter på hver side til de får en gylden farge.

sviecarre-1c

saus
sjalottløk
olivenolje
2 dl hvitvin
2 ss dijon sennep
8 dl brun kraft
2 fedd hvitløk
1 ss gressløk
1 sjalottløk
1 ss gressløk
40 g smør

Finhakk sjalottløk og hvitløk og fres i en sausepanne med litt olje. Når den er myk og gylden har du i hvitvin og sennep, rør raskt og la stå og koke inn i en 15 minutters tid. Ha i den brune kraften og kok det hele inn til det halve. Finkutt gressløk, grovkutt purren og sjalottløken, ha det i sausen og smak til med salt og pepper. Til slutt rører du i smøret. Hold sausen varm til servering.

jordskokkpurre
4-5 jordskokker
3 dl melk

De første jordskokkene plantet kona i fjor, nå i helgen ble de første tatt opp av jorden. Moro å kunne høste fra egen hage, dra de rett opp av jorden og inn på kjøkkenet, børste og skrubbe, dele i passende biter og trekke de i melk med skallet på (skallet er tynt og kan fint spises) til de er møre. Da er det bare å mose de til puré i en blender. Smak til med salt og pepper.

I glasset var det ikke noen tvil om hva som funket best. Sandrones Barbera D`alba 2013! Den satt som et skudd! Sandrone er en produsent som lager noe av det beste fra Piemonte, hans Cannubi Boschis for eksempel er fra øverste hylle. Denne barberaen er intet unntak med sin super rene frukt men med fin tyngde og friskhet. Den balanserte ut retten og rundet den samtidig av med et lite ønske om litt mer mat og mer vin.