Reker i hvitløk (Gambas al ajillo)

500 g scampi 6 fedd hvitløk 6 ss olivenolje 1(2) ts cayennepepper noen klyper salt litt finhakket persille Rens rekene. Ha oljen i en stekepanne, legg oppi rekeskallene når oljen er varm. Når skallene blir røde tar du stekepannen av platen. Hell på litt ekstra olivenolje og la stå i ca. 30min og…

Les mer


Grove Scones (16stk)

250 g sukker 400 g smør saft og skall av 1/2 sitron og 1/2 appelsin 5 dl melk 600 g hvetemel 150 g sammalt hvete, grov 100 g hvalnøttkjerner, hakket 150 g rosiner Legg rosinene i vann dagen før. Bruk romtempererte råvarer. Bland sukker, smør og saften fra appelsinen og sitronen til en masse.…

Les mer


Créme Brùlée (ca 4 porsjoner)

8 eggeplommer 100g sukker 6 dl kremfløte 2 vaniljestenger brunsukker Skjær vaniljestengene i to og skrap ut vaniljen. Hell fløten i en kjele sammen med vaniljestengene og vaniljen. La det koke nesten helt opp (NB! Skal ikke koke). Pisk egg og sukker i en bolle, og mens du pisker heller du fløten…

Les mer


Pannacotta

ca 8 porsjoner 2 dl kremfløte 2 dl sukker 2 stk yoghurt naturell, Biola 4 stk gelantinplater 3 vaniljestenger (Tørsleffs) Del vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljefrøene. Legg frøene og stengene i en gryte sammen med fløten, sukkeret og kok opp. Ha i gelantinen. La det stå i ca 10min mens…

Les mer


Kanelboller

gir ca 12 boller 4dl melk (30grader) 1kg hvetemel 150g sukker 2ts havsalt 2ts kardemomme 50g gjær 150g smør (deles i terninger) kanel 1 egg Varm melken fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut i melken. Ha i salt, hvetemel, sukker og kardemomme. Hold igjen smøret og 1dl av melken.…

Les mer


Skoleboller (ca 12stk)

3,5 dl melk 150 g smeltet smør 1 dl sukker 2 ts kardemomme 1 ts vaniljesukker 9 dl hvetemel 2,5 ts tørrgjær Vaniljesaus (bruk 2dl melk i stedet for 4dl) 1 egg Melis Bland alt i en bolle og elt på sakte fart i 10min. La deigen heve i 1 time, del deigen i ca 12 og rull ut til boller. Etterheves i…

Les mer


Sitronpannacotta

til 4 personer 1 appelsin 1 sitron 1/3 l fløte 90g sukker 2 plater gelantin Gelantinen legges i kaldt vann. Kok inn revet appelsinskall, saften av appelsin og sitron, fløte og sukker til det er litt redusert, ca. 15min. Ha gelantinen i, rør til den er løst opp i vesken. Settes til kjøling. Pisk 2…

Les mer


Langtidskokt lammeskank med bløt polenta

til 4 personer 4 skanker et par kvister rosmarin 1 helt hode hvitløk 1 løk 2 skrelte gulrøtter 3-4 tomater skallet av ½ sitron 1 kvist timian 1 dl soyasaus 1 kvist basilikum salt og pepper ½ flaske hvitvin polenta 200 g polentagryn 1 liter vann 1 løk, finhakket 100 g smør 100 g revet parmesan…

Les mer