Fylte chili

4 store chilipepper Fyll: 1 dl fetaost 1 dl revet cheddar 200 g hakkete reker eller krepsehaler 150 g hakket bacon 3 hakkete hvitløksfedd 1 hakket sjalottløk 10 cm hakket stangselleri 1 knippe basilika, oregano eller koriander 2 ss matolje Fylte chilifrukter er en perfekt forrett eller en liten…

Les mer


Smørstekt flyndre

600g renskåret flyndre 1 liter vann 30g salt 4 ss solsikke olje 2 ss smør kvernet sort pepper 3 gullerøtter 3 ss smør 50g bacon kvernet sort pepper Bland sammen vann og salt med en visp. Legg flyndren i og la den trekke i saltlaken i 15 minutter. Deretter tas fisken ut og tørkes godt. Brun…

Les mer


Amaretto brulè

4 personer 4,5 dl fløte 4 cl Disaronno Amaretto (6761) 75 g sukker 1 vaniljestang 4 eggeplommer noen sitrondråper 25 g mel 25 g mandelmel 50 g melis 1 egg Brulé Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg stangen og frøene i en kjele, og kok opp sammen med fløte og amaretto. Rør jevnlig. Ta…

Les mer


Panerte Scampi med søtlig chilisaus

4 personer 800g rå scampi 2ss oystersauce 2ss fishsauce 2 fedd hvitløk 1dl hvetemel 2 sammenpiskede egg 2dl brødkrumme 1l soyaolje salt 4dl ris Tin scampiene og rens dem. Behold skallet på halen, det er greit å holde i når scampiene er fritterte. Finhakk hvitløk og bland sammen med oystersauce og…

Les mer


Fiskesuppe med skrei

1 fennikel, i tynne strimler 2 finhakkede sjalottløk 2 finhakkede hvitløkbåter ½ fennikel i tynne strimler 2 stjerneanis olivenolje 2 dl hvitvin 1 l fiskekraft 4 dl kremfløte 2 ss smør 300-400 g skreifilet i store terninger 150 g blandede grønnsaker (gulrot, selleri, fennikel) i fine strimler……

Les mer


Delizie

6 ferske lasagne plater (125g) 1 squash 1 ss olivenolje 1 ts salt 200g emmetaler eller comte ost 150g kokt skinke 200g kjøttdeig Tomatsaus 1 løk 1 dl olivenolje 1 boks plommetomater 1/2 ts salt 2 ss sukker Béchamelsaus 2 1/2 ss smør 2 1/2 ss hvetemel 5 dl melk 1/2 ts salt 1/2 ss hvit pepper 2 ss…

Les mer


Bær i Vaniljesaus

1/2 vaniljestang 2 dl fløtesaften av 4 pasjonsfrukt 100 g hvit sjokolade 200 g søt kondensert melk 1 kg frosne bær (sukres lett) Kok opp fløte og vaniljestang. Hakk sjokoladen i grove biter, og rør den ut i fløten sammen med kondensert melk. Bærene taes ut 30 minutter før servering, legges i glass…

Les mer


Lammesadel

Gni kjøttet med hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Snitt fettsiden på sadelen. Brunes i stekepanne i ca 5 minutter til kjøttet er gyllent og fettet er sprøstekt. Stekes videre med fettsiden opp i stekeovnen på 180° i ca 15 minutter. La kjøttet hvile i ca 10 minutter. Skjær deretter kjøttstykket…

Les mer


Lammeskank

Frosne lammeskanker koster så lite som 130.- kr per kilo, men ikke la prisen lure deg. Etter den er tilberedt som vist her, smaker det utrolig godt. Må prøves! NB! Beregn minimum en dag til tining. 6 stk lammeskanker 1 ts korianderfrø 1 liten, tørket chili 1 ss frisk rosmarin 1 ts tørket merian…

Les mer


Sitron Creme-Brulè (10 porsjoner)

9 egg 375g sukker 3dl kremfløte 4 sitroner (saft og skall) Marscaponecrem 1dl marscapone ost 1/2 dl kremfløte 1ts mynte gelè 1ss melis 1 vaniljestang (bruk kun frøene) Pisk sammen egg, sukker og fløte i en kaserolle. Tilsett sitronsaften og skallet. Rør godt inn. Sil blandingen og hell oppi små…

Les mer


Karamellis

3 deler Karamell saus 1 del konjakk Rør sammen til en jevn masse, sett i fryseren i 2 timer til den er tyknet noe. Ta den ut og hell over vanilje eller krokanis. Nydelig dessert.

Les mer


Bakt sjokoladekrem (6 porsjoner)

av Lars Lian og Ole Jacob Hoel 200g mørk sjokolde av høy kvalitet 3 hele egg 80g sukker 6cl espresso 3ss creme fraiche 2dl kremfløte Smelt sjokolade i vannbad. Pisk egg og sukker for hånd i noen minutter. Tilsett espressoi eggedosisen og rør inn i den smeltede sjokoladen og til slutt creme fraiche.…

Les mer