Amaretto brulè med sitronkrem

4 personerborder: 1px solid #adadad;

4,5 dl fløte
4 cl Disaronno Amaretto (6761)
75 g sukker
1 vaniljestang
4 eggeplommer
noen sitrondråper
25 g mel
25 g mandelmel
50 g melis
1 egg

Brulé
Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg stangen og frøene i en kjele, og kok opp sammen med fløte og amaretto. Rør jevnlig. Ta kjelen av platen. Pisk sammen eggeplommer, sukker, og noen dråper sitron. Visp så inn fløteblandingen. La det trekke en stund før det siles av.
Røren fordeles i fire former og bakes i vannbad i ovnen på 120 grader i ca 45 min. Kjøl ned før den settes i kjøleskapet i noen timer. Før servering strøs dermerasukker over og karamelliseres med en brulébrenner.

Sitronkrem
100g sitronsaft
70g sukker
4stk eggeplommer
1 stk eggehvite
7 g maizennamel
70g usaltet smør i terninger
1 klype revet sitronskall
1/2 plate sitronskall, bøtlagt i kaldt vann i ca 2 min

Bland alle ingredienser bortsett fra smøret, gelatinen og sitronskallet i en tykkbunnet kjele. Varm opp til det akkurat koker, mens du rører konstant. Ta kjelen av platen. La den oppbøtete gelatinen smelte inn i den varme kremen. Ha i smøret og rør til kremen er fin og glatt. Passer kremen gjennom en finmasket sil og tilsett finbrevet sitronskall. Dekk bollen med plast og la den stå til avkjøling i kjøleskapet.

Fruktchips
200g melis
100g vann
saften av 1 sitron
epple skåret i tynne skiver
appelsin skrelt og skåret i tynne skiver

Kok opp alle ingrediensene og la det koke i et par minutter til du får en sirup. Dypp de tynne skivene av appelsin og eple i sirupen. Skjær gjerne frukten i to. Ta en langpanne med et lag med bakepapir i bunnen. La frukten renne av sirupen og legg på brettet. Tørk i ovnen i 2 timer, ca.