Sjokoladefondant

Sjokoladefondant-1

Helt siden jeg fant oppskriften på denne sjokoladefondanten på andymat.no for noen år tilbake, har den vært et kjærkomment tilskudd på dessertfronten. Det er en mektig fondant som smelter i munnen og sammen med Ben Rye dessertvinen gir deg en reise i sødme og litt friskhet som du kommer til å glede deg over en god stund!

12 store muffinsformer
300 g 85% Valhrona sjokolade
250 g sukker
250 g smør
170 g mel
8 egg

Forvarm ovnen til 220°. Finkutt sjokoladen og smelt den i en kjele over vannbad, sammen med smør og sukker. Når du har fått en jevn og fin blanding kan du rør inn melet, litt om gangen. Bland eggene i røren, ett om gangen (dette kan bli ganske tungt for hånd så jeg anbefaler å bruke en hurtigmikser – men bruk den på lav hastighet). Hell blandingen over i muffinsformene og stek i ca. 10 minutter. NB! Steketiden varierer fra ovn til ovn.

Steketiden er forresten alfa og omega! Ett minutt fra eller til er det som avgjør om den blir perfekt, eller ikke! Ett tips er å lage noen ekstra fondanter slik at du har en eller to og teste på underveis. Når tiden nærmer seg tar du ut en og skjærer den over på midten, er den slik du vil ha den er det bare å nappe ut alle. Jeg liker de med flytende sjokolade, slik som du ser på bildet over.

Jeg serverte mine med smeltet Valhrona-sjokolade og en dasj Häagen Dazs eller Mövenpick vaniljeis. PS! Ustekte fondanter kan fint fryses ned.

Ben Rye 2013-1

Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria 2013 er en dessertvin som jeg aldri blir lei av. Sødmen og friskheten sammen med smaker av aprikos, fiken, nøtter og blodappelsin er så totalt innbydende at det er ikke mulig å ikke like den! I alle fall er den en vinner i min bok. Den er også superfin til sitronpannacotta med hippen kjeks, espresso brulè og nøttekake.

Verdens beste sjokoladesteder.