Amaretto brulè

4 personer

4,5 dl fløte
4 cl Disaronno Amaretto (6761)
75 g sukker
1 vaniljestang
4 eggeplommer
noen sitrondråper
25 g mel
25 g mandelmel
50 g melis
1 egg

Brulé
Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg stangen og frøene i en kjele, og kok opp sammen med fløte og amaretto. Rør jevnlig. Ta kjelen av platen. Pisk sammen eggeplommer, sukker, og noen dråper sitron. Visp så inn fløteblandingen. La det trekke en stund før det siles av.
Røren fordeles i fire former og bakes i vannbad i ovnen på 120 grader i ca 45 min. Kjøl ned før den settes i kjøleskapet i noen timer. Før servering strøs dermerasukker over og karamelliseres med en brulébrenner.

Pynt; mandelkjeks
Bland mandelmel, mel, melis og egg til en smete. Skjær ut en mal på formen du vil ha i overheadplast og legg den oppå bakepapir. Pensle smeten på malen, ta så bort malen og legg smeten på bakepapiret. Bakepapiret skal være smurt lett med smør på forhånd. Sett det hele i ovenen på 160 grader i noen minutter. Kjeksen skal bli lys brun, så det er viktig å passe på hele tiden.