Smørstekt flyndre

600g renskåret flyndre
1 liter vann
30g salt
4 ss solsikke olje
2 ss smør
kvernet sort pepper
3 gullerøtter
3 ss smør
50g bacon
kvernet sort pepper

Bland sammen vann og salt med en visp. Legg flyndren i og la den trekke i saltlaken i 15 minutter. Deretter tas fisken ut og tørkes godt.
Brun flyndrestykkene i en blanding av olje og smør på stekepannen (teflon). Legg fisken over på smurt stekebrett og hell stekefettet over.
Etterstekes i ovn ved 150 grader i ca. 5-7 minutter, til fisken slipper bena.

saus
2 ss smør
1 sjalottløk finkuttet
1 einebær finknust
3 dl tørr hvitvin, gjerne riesling
3 dl kremfløte
3 dl fiskekraft (kan sløyfes)
2 ss kaldt smør
saft av ¼ sitron
salt og kvernet sort pepper

Ch. Bretesche Muscadet 2010Smelt smøret og tilsett finkuttet bacon og gulrøtter. La dette kose seg på lav temperatur i 10 minutter, til gulrøttene blir myke og baconet sprøtt. Sjalottløken freses i det smeltede smøret. Tilsett einebær og hvitvin og kok inn til 1 dl. Tilsett deretter fiskekraft og kremfløte og kok dette inn til 3 dl. Sil av og kjør sammen med kaldt smør ved hjelp av en stavmixer. Smak til med sitron, salt og pepper.

Server med potetstappe av mandelpoteter og en liten bit rotselleri (rotselleri har en sterkt smak så en liten bit rekker), setter en ekstra spiss på smaken.

Vinforslag;
Domaine de l’olivier Muscadet de Sèvre & Maine Sur Lie 1996