Fiskesuppe med skrei


1 fennikel, i tynne strimler
2 finhakkede sjalottløk
2 finhakkede hvitløkbåter
½ fennikel i tynne strimler
2 stjerneanis
olivenolje
2 dl hvitvin
1 l fiskekraft
4 dl kremfløte
2 ss smør
300-400 g skreifilet i store terninger
150 g blandede grønnsaker (gulrot, selleri, fennikel) i fine strimler
salt
pepper

Surr sjalottløk, hvitløk, fennikel og stjerneanis i litt olje til grønnsakene mykner. De skal ikke bli brune. Hell på hvitvin og la den koke nesten helt inn.

Tilsett fiskekraft og fløte og la suppen koke til den tykner og mengden er redusert til ca. 1 liter. Smak suppen til med salt og pepper og ta opp stjerneanisen. Mos suppen i food-processor og sil den. Varm den og rør inn kaldt smør.

Legg i fisketerningene og grønnsakene og la suppen trekke til alt er mørt. Server suppen rykende varm med nybakt brød til.

Drikkeforslag:  Matrot Bourgogne Chardonnay 2007