Sayadieh Samak, libanesisk fisk og ris

Kokken, Henrik Henriksen, har komponert mange fine retter som ikke er for vanskelige å lage. Denne oppskriften fant jeg i A-magasinet (#12) i Aftenposten og ble inspirert til å lage den selv. Resultatet ble en annerledes men særdeles velsmakende rett. -  -  - til 4 personer 600 g torskefilet 3 dl…

Les mer


Fransk kyllinggryte

De siste ukers hendelser med Coronavirus har vært helt uvirkelig. At den på så kort tid har bredt seg verden rundt og på mange måter har bragt land og kontinenter til knes er ingen spøk. En får bare håpe at det ikke vil vare for lenge og at samfunnet snart vil komme tilbake i gjenge. I mellomtiden…

Les mer


Klissete karamell og earl grey kake

Jeg finner stadig vekk gode oppskrifter på Food&Wine, denne saftige og mektige kaken var morsomt å lage og digg å spise. Med en strålende dessertvin fra Cicilia til kommer dette til å bli en vinner på dessertbordet i julen. Nam! -  -  - serverer 9 personer daddelblanding 2,5 dl kokende vann 2…

Les mer


Skalldyrsuppe med krabbe og reker

Denne diggbare suppen fant jeg baseoppskriften på hos krabbe.no, den måtte bare testes, fikk vann i munnen bare av å se på bildet. Jeg brukte tre ganger så lang tid på å lage den enn de antatt 40 minuttene som stod på siden, uansett ble resultatet en liten smaksbombe av en forrett. - - - til 4…

Les mer


Blomkålsuppe med reker

Det er alltid en stor tilfredsstillelse å få til en god rett og treffe 100% med vinvalget. Dette er en variasjon av en tidligere lignende rett jeg laget for noen år siden, og resultatet ble også denne gang et måltid og en vinkombinasjon som vil bli husket lenge. - - - Til 4 personer 600g ferske…

Les mer


Pesce al forno

Denne saftige og gode fiskeretten fra Italia, Pesce al forno eller ovnsbakst fisk med tomater, er lett å lage og smaker utmerket. Spesielt god ble den med dagens vinforslag, en meget flott Chardonnay fra Burgund! -  -  - til 4 personer 1 kg fiskefileter (Brosme) 400 g tomater 3 hvitløksbåter 1…

Les mer


Laks med smørsaus

Jeg har laget mange gode lakseretter, men denne var spesielt velsmakende. Det er en lett og spesielt god og leskende forrett med en svært god, biodynamisk, vin fra Villa Job til! -  -  - til 4 personer 600 g laksefilet 30 g kaviar 50 g smør 2 dl hvitvin 1 sjalottløk 2 ss gressløk 2 søtpoteter 3 ss…

Les mer


Skrei over tomatsaus

Skrei og kysttorsk er egentlig genetisk forskjellige, skreien har i tillegg et langt mer omfattende vandringsmønster mens kysttorsken er mer stasjonære. Heldigvis er ikke skreisesongen helt over ennå, så her kommer en oppskrift du kan bryne deg på. -  -  - til 2 personer 500 g skreifilet 1 ss…

Les mer


Ovnstekt kyllinggryte

Denne saftige og gode retten fant jeg på Food52 og har allerede laget den et par ganger nå og den har smakt like godt begge gangene! Med dagens vin til ble det et festmåltid å ty til om og om igjen. - - - til 5 personer 1 stk hel kylling 2 stk store løk 2 stk fennikkel 100 g baconbiter 50g grønne…

Les mer


Andebryst

Lørdag er som regel synonymt med å ta seg tid til å kokkelere litt og finne en god vin eller to som kan passe til måltidet. Denne helgen ble det med et fint stykke andebryst hjem som sammen med fennikkel, søtpotet, stekt salat og en godt pepret og fyldig saus til ble til et utsøkt måltid. Jean…

Les mer


Sjømatrisotto

Jeg tenkte det ikke skulle ta så lang tid å smelle sammen denne retten, men det var før jeg begynte å rense blåskjellene, skrelle rekene og rense krabbene. Men når alt var blandet sammen og første gaffel med mat fant veien inn i gapet, kom betalingen i form av en meget velsmakende rett med en vin…

Les mer


Urtetrekt indrefilet

Det hele begynte med et stykke flott indrefilet av okse fra Lilletøyen Kolonial. I søken etter hvordan å tilberede den bladde jeg gjennom Allers 3 retters middagsfest, hvor bildet av surret kalvefilet med rosmarin fikk meg til å tenke på en metode av Arne Brimi jeg hadde brukt før. Å surre kjøttet…

Les mer