Blomkålsuppe med reker

Det er alltid en stor tilfredsstillelse å få til en god rett og treffe 100% med vinvalget. Dette er en variasjon av en tidligere lignende rett jeg laget for noen år siden, og resultatet ble også denne gang et måltid og en vinkombinasjon som vil bli husket lenge.

– – –

Til 4 personer

600g ferske reker
2 store sjalottløk
en neve gressløk
2 ss olivenolje
2 blomkålhoder
1 l fiskekraft
3 dl hvitvin
3 dl fløte
pepper
salt

Skyll blomkålhodene i kaldt vann og del opp i små buketter. Legg alt i en stor gryte sammen med fiskekraften og kok opp. Når kraften koker tar du ut 1/3 del av blomkålen, legg den på en tallerken så lenge. Resten kokes videre.

Når resten av blomkålen begynner å bli mør, tar du den ut av kraften og over i en blender. Mos sammen med ca 1/3 av kokekraften og fløten til den er passe tykk. Smak til med salt og pepper, det trengs en god del av begge deler. Ha suppen over i kjelen igjen og hold varm.

Fres løken i en stekepanne med litt olivenolje til den blir mør, ha i vinen og la koke inn til det halve. Del resten av blomkålen i mindre biter og stek for seg selv i en annen stekepanne med litt olje i. Når blomkålen begynner å bli lett svidd er den klar. Hell først suppen i skåler, og ha de skrellede reken over sammen med blomkålbitene, strø over finkuttet gressløk og server!

2017 årgangen når kanskje ikke helt opp til den eksepsjonelt gode 2015 årgangen, men 2017 er absolutt også en god årgang. Til denne retten var Zind-Humbrecht Riesling Brand Grand Cru 2017 i alle fall en super match. Fedmen i vinen komplementerte fylden i suppen og begge deler hadde sine distinkte tiltalende smaker som utfylte hverandre på en god måte. På slutten av måltidet var det tomt for både suppe og drikke, men alle satt tilbake med et fornøyd smil om munnen.