Rabarbra financier

Rabarbra financier_

Denne desserten fikk jeg servert på Solstrand Hotel for en tid tilbake. Den smakte kjempegodt og selv om jeg ikke fikk vridd oppskriften ut av kokken, har jeg endelig funnet frem til en fullgod erstatningsoppskrift som gir ca 10 stk financierer. Det ferdige produktet her gir ikke kred til den flotte financieren som kokken på Solstrand serverte, men er smaken god…

3 stilker rabarba
3 ss drambuie
1 dl sukker
2 dl vann

Skyll rabarbrastilkene godt og kutt opp i grove biter uten å ta av skinnet. Ha rabarbraen i en gryte sammen med vann og sukker, og kok opp. La trekke i 10 minutter og la det avkjøles. Når blandingen er lunken har du i drambuie og rører litt rundt. La stå.

Rabarbra_raa120 g usaltet smør
80 g mandelmel
2 vaniljestenger
120 g melis
3 eggehviter
60 g hvetemel
melis til å sikte over kaken

Smelt smøret, og avkjøl igjen til det er romtemperert. Bland mandelmelet med melisen. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og rør inn i mandelmelet. Molino RealBland inn eggehviten og så det smeltede smøret i røren. Vend inn hvetemel helt til slutt. Hell røren i muffinsformer og lag en liten grop i midten av deigen, ha i 1 ss med rabarbrablandingen og legg et lokk med deig over. Sett i ovnen på 180° C i ca 20 minutter til de er gyldne.

Server med hjemmelaget vaniljeiskrem og sikt litt melis over.

Denne desserten går godt til Molino Real 2007. Den friske syren og den milde sødmen balanserer fint ut sødmen og tyngden til desserten.