Molino Real 2007

Dette er en topp dessertvin som går kjempegodt til søte fruktdesserter. Den har en flott sødme med sydlandske smaker som søt ananas, aprikos, appelsin, og et lett preg av fat. Den har en fin mineralitet av skifer og balanserer flott mellom en meget frisk syre og en mild sødme som sitter lenge i og gir en god ettersmak.

Telmo Rodriguez er en av de mest profilerte personlighetene i moderne spansk vin. Han lager elegante viner som kan drikkes unge, til en hyggelig pris. Vinmarkene som ligger spredt rundt om i Spania, er totalt på 10 hektar.

Molino Real er resultatet fra et prosjekt som startet i 1995, hvor de ønsket å gjenskape hvitvinen «Mountain Wine» fra Axarquia, som var veldig populær på 1700 tallet. Vinen ble den gang laget på druen Sultanas, og hvor gjæringen fikk stoppe naturlig.

Druene til Molino Real kommer fra vinmarken Jacinto (500m over havet) som ligger ved byen Competa sør i Spania. Vinrankene ligger i bratte bakker med sør/østlig retning, hvor grunnen består av stein, kalkholdig jord og svart skifer. Druene fermenteres på temperaturregulerte ståltanker, lagres i 20 måneder i 225 liters franske eikefat (50% nye), og modnes videre i 12-15 mnd før tapping på flaske, ingen filtrering. Kun den aller beste mosten ender opp i Moulino Real. Serveres best kald, 10°.

Passer til belgiske vaffler med bærkrem, manchego ost eller drikkes fint alene.

Drue: 100% Moscatel

Aperitif.no

DN.no

Vintuswines.com

Compañia de vinos Telmo Rodriguez

Vinmonopolet 320.- kr (v#4459702)

andre viner fra Rodriguez på Vinmonopolet;
Telmo Rodriguez Basa 2011
Gaba do Xil Mencia 2010
Gaba do Xil 2010
Viña 105 2008
LZ Rioja 2010