Pesce al forno

Denne saftige og gode fiskeretten fra Italia, Pesce al forno eller ovnsbakst fisk med tomater, er lett å lage og smaker utmerket. Spesielt god ble den med dagens vinforslag, en meget flott Chardonnay fra Burgund!

–  –  –

til 4 personer

1 kg fiskefileter (Brosme)
400 g tomater
3 hvitløksbåter
1 rødløk
1 neve basilikum
1 neve rosmarin
1/2 tørket chili
3 ss olivenolje

Forvarm stekeovnen til 200° C. Skjær fiskefiletene (jeg brukte brosme, men all saltvannsfisk kan brukes) i serveringsstykker og krydre de lett med salt og pepper på begge sider. Legg de ved siden av hverandre i en ildfast form. Vask tomatene og skjær de de i tynne skiver. Skrell og hakk løken og hvitløken. Skyll urtene og finhakk. Knus chilien i en morter. Bland løk, hvitløk, urter og chili sammen i en bolle med olivenoljen og strø blandingen over fisken. Legg tomatene rundt fisken og stek i ovnen i 20 minutter.

For å komplementere måltidet stekte jeg 8 poteter, delt i 6 båter, i ovnen i 20 minutter og serverte sammen med fisken.

Ch. Fuissé Pouilly-Fuissé Tête de Cru 2016 Vincent-familien har eid Château-Fuissé i fem generasjoner en gård som er en av de største eiendommene i Pouilly-Fuissé i Mâconnais distriktet, sør i Burgund. Vinen i seg selv var en gledelig overraskelse med insmigrende og konsentrerte smaker av honning, stenfrukter, et pent eikepreg og balanserte smaker med en frisk avrunding. Den passet helt perfekt til den saftige fisken. Nam!