Stekt torsk med røkt paprikapulver

Torskefilet krydret med røkt paprika? Jeg var litt usikker, men siden det ble anbefalt, var jeg nysgjerrig nok til at jeg måtte prøve det …. og det smakte utmerket! Igjen med en god vin til!

–  –  –

til 4 personer

900 g torskefiléer
olivenolje
2 ts røkt paprikapulver
8 stk baby-gullerøtter
1 bunt asparges
3 fedd hvitløk
2 ts løkpulver
1/2 fennikel
1 ts soyasaus
salt&pepper
klaret smør

Kutt torskefiletene i passe stykker og legg på en tallerken, strø salt, pepper og paprika over stykkene. Når grønnsakene er gjennomstekt legger du fiskestykkene på en stekeplate med olivenolje, smør og restene av krydderet og steker de på begge sider til de er gjennomstekt.

søtpotetstappe
1 stor søtpotet
5 kokefaste poteter
3 fedd hvitløk
50 g smør
lettmelk
fløte
salt

Søtpotetstappe er en gjenganger på kjøkkenet hos meg, sundt, anvendelig og god er den, også til denne retten. Skrell og del potetene i to, skrell søtpoteten og kutt i passe store terninger og kok sammen med hvitløken til potetene er møre. Hell av vannet og la det dampe fra seg, ha i smør, fløte, litt lettmelk og salt og stapp til en fin og luftig stappe.

Skrell gullerøttene, vask aspargesene og stek på en stekepanne med olje og smør, pepper og finkuttet hvitløk til de er akkurat gjennomstekt. Smelt smør i en liten kjele, del fennikkelen i strimler og varm i smøret med litt soyasaus og la fennikkelen ligge i kjelen til den er gjennom. Med en gang fisken er ferdigstekt er det bare å anrette og servere!

Det var ikke den enkleste retten å finne en passende vin til. Det ble åpnet hele 4 viner i forsøket før den satt med denne fine Chardonnayen fra Land of Saints. Det ble prøvd Matrot Bourgogne Chardonnay 2020, Baud Les Prémices 2019, Dom. Huet Vouvray Le Haut-Lieu Sec 2021, men alle disse viste seg å ha for lett frukt til å matche krydderblandingen og søtpotetstappen. Angela Osborne får jevnt over til gode viner og denne Chardonnayen hadde den ekstra rikheten som trengtes for å handle krydderet og friskheten til å runde av smakene. God vin god mat:)