Torsk på Marokkansk vis

Jeg blir liksom ikke lei av å lage denne retten, den er bare saftig og velsmakende. En litt annerledes måte å tilberede fisken på men resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse. Denne gang ble den servert med Bibi Greatz sin flotte musserende Bollamatta til!

–  –  –

til 4 personer

1 kg skrei / torsk
1 boks kikerter 380g
4 store tomater
4 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
4 dl kyllingbuljong
1 ss spisskummen
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
1/2 ts sort pepper
1 bunt koriander
1 ts salt

Ha litt olivenolje på en non-stick stekepanne på middels høy varme. Legg i hvitløk, og stek i 2-3 minutter til den er myk. Vask og kutt tomatene i terninger og ha de i stekepannen sammen med tomatpuré, kyllingbuljong, spisskummen, løkpulver, paprika, 1 liten neve koriander, salt og pepper. Legg i kikerter og la det hele småputre i ca 45 minutter, rør i blandingen av og til. Ha i mer kraft hvis sausen blir for tykk.

Jeg kjøpte inn en fint stykke torsk med skinnet på, vasket det i rennende kaldt vann og tørket det med kjøkkenpapir. Etter å skjært den i passe store porsjonsstykker kan du legge fiskestykkene pent i en olivenoljesmurt og lett saltet ildfast form, Ha over litt salt, pepper, paprika og en dæsj med olivenolje.

Når tomatsausen er ferdig, heller du den forsiktig over fisken og setter formen i ovnen på 200 grader C, i ca 15-20 minutter eller til fisken er gjennomstekt. Da er det bare å servere den, gjerne sammen med potetstappe og finkuttet koriander over. Enkelt og godt!

Bibi Graetz er norsk-italiener som lager strålende viner i Toscana og har blitt kåret til Toscanas/Italias beste vinprodusent en rekke ganger. Gården holder til like nord for sentrum i Firenze hvor han produserer viner 100% økologisk. Bibi Graetz Bollamatta  er laget på 100% selekterte eldre sangiovese-druer fra eldre vinranker i det sentrale og sørlige Chianti Classico. Etter mykpressing vinifiseres mosten i lukket ståltank (‘charmat’-metoden) hvor den gjærer med skallet de første timene i prosessen. Bollamatta er en saftig, rik og frisk musserende rosè som passer superfint til denne saftige, leskende og lett krydrete retten.