Skrei med søtpotetstappe

Skreisesongen er her igjen og jeg har dradd frem en gammel oppskrift og gitt den nytt liv. Måltidet smakte helt supert også denne gangen sammen med Chardonnayen fra Chateau de Fuisse i Burgund. Den var en perfekt følgesvenn til den kremete sausen, søtpotetstappen og den ferske skreien. -  -  - 4…

Les mer


Land of Saints Chardonnay 2021

Det er vanskelig å ikke like denne fine Chardonnayen fra Land of Saints. Helt siden første årgang i 2016 har den vist flotte takter og nå er den igjen kommet i en spesielt god 2021 årgang! - - - Land of Saints er et felles vinprosjekt mellom Angela og Jason Osborne og Manuel Cuevas i Santa Barbara…

Les mer


Toskansk laks

Denne retten ble ganske populær da jeg la den ut på instagram for en stund tilbake. Her kommer oppskriften og det flotte vinvalget etter å ha laget retten med nok et godt resultat. Retten er superenkel å lage og tar toppen 30 minutter fra start til slutt. *  *  * til 2 personer 4 skinnfrie…

Les mer


Stekt torsk med røkt paprikapulver

Torskefilet krydret med røkt paprika? Jeg var litt usikker, men siden det ble anbefalt, var jeg nysgjerrig nok til at jeg måtte prøve det .... og det smakte utmerket! Igjen med en god vin til! -  -  - til 4 personer 900 g torskefiléer olivenolje 2 ts røkt paprikapulver 8 stk baby-gullerøtter 1…

Les mer


Chanin Los Alamos Chardonnay 2020

Det er umulig å bli lei av Gavin sine viner! Los Alamos Chardonnay i særdeleshet! Den er bare en munnhulefest fra start til slutt:) -  -  - Gavin Chanin er født og oppvokst i Los Angeles og startet vinkarrieren allerede i en alder av 18 år. Mens han studerte ved UCLA for kunst og fotografering…

Les mer


Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2020

Jeg kom over denne fine Chablisen på Vinmonopolet nylig. Et godt funn av en vin som har det lille ekstra, god frukt, friskhet og en spesielt god konsentrasjon. -  -  - Maison Desvignes Ainé & Fils ligger i den lille landsbyen Ligny-le-Châtel i Chablis på nordspissen av Burgund. I 2019 ble…

Les mer


Grillet kylling med kokosris og lime-saus

Super saftige lime-marinerte kyllinglår med limesaus og kokosris er en enkel men svært god rett akkompagnert av en nyoppdaget riesling som gikk som hånd i hanske med kokossmaken i retten. -  -  - til 2 personer 2 store kyllinglår 3 små hvite løk 1/2 sitron 1 dl rødvinseddik 5 store hvitløksfedd…

Les mer


Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2020

Denne vinen har holdt en jevnt veldig bra høy kvalitet de siste 8 årene og har gledet min gane hvert år. Denne årgangen derimot når nye høyder! -  -  - Gaia Wines ble startet på øyen Santorini i 1994 av Yiannis Paraskevopoulos (ønologutdannet fra University of Bordeaux II) og Leon Karatsalos. Her…

Les mer


Manincor Réserve della Contessa 2021

Reserve della Contessa er en ny vin på radaren fra nord-Italia som er verd å legge merke til. En strålende vin egentlig, gi den en god omgang i dekanteren og nyt! -  -  - De første bygningene på eiendommen ble oppført i 1608 av Hieronymus Manincor ved innsjøen Lake Kaltern i Alto Adige, Südtirol i…

Les mer


Molitor Zeltinger Sonnenuhr Auslese*** 2019

Denne Auslesen fra Markus Molitor er bare ellevilt god! Både på duft og smak, den må oppleves! Altfor søt sier du? Sukkernivået er riktignok på 131 g/l, og det er jo ikke lite men allikevel mindre enn det som er vanlig for en Auslese (191–260 g/l ) og i tillegg oppleves sødmen i Molitors sine…

Les mer


Cervaro della Sala 2019

Jeg har lenge gledet meg over vinene til Antinori og nå i det siste smakt flere årganger av Cervaro, Pinot Nero og Bramito, alle superfine viner og førstnevnte er allerede en favoritt hos meg. Nå er det den spesielt gode 2020 årgangen av Cervaro som er på vei inn på hyllene, men det finnes…

Les mer


WillemsWillems Herrenberg Riesling 2016

Riesling er en populær drikk her i landet, men når det finnes hele 1586 forskjellige av sorten på Vinmonopolet skal det litt til å finne frem til den eller de som passer din gane! Da er det spesielt moro å finne en kvalitetsvin som denne pent modne Rieslingen fra WillemsWillems. -  -  - Carolin…

Les mer