Chanin Los Alamos Chardonnay 2020

Det er umulig å bli lei av Gavin sine viner! Los Alamos Chardonnay i særdeleshet! Den er bare en munnhulefest fra start til slutt:)

–  –  –

Gavin Chanin er født og oppvokst i Los Angeles og startet vinkarrieren allerede i en alder av 18 år. Mens han studerte ved UCLA for kunst og fotografering fikk han praksisplass hos Au Bon Climat i 2004 hvor opplæringen ble gitt av den ikke ukjente Jim Clendenen og Bob Linquist. Etter 6 år hos Au Bon Climat ble Gavin assisterende produsent og lanserte så sin egen vingård i 2007 i Lompoc hvor han fokuserte på enkeltvinmarksviner på noen av Californias eldste vinmarker i Santa Barbara County. Han hadde et ønske om å lage viner som var mer elegante, friske og lagringsvennlige, noe han visste ville være mulig spesielt etter å ha smakt mange av de eldre vinene i California. Etter en vanskelig start lager han nå en rekke eksepsjonelle viner til stor glede for vinelskere. Gavin eier ikke egne marker så han leier eller kjøper druer fra vingårder i Santa Barbara og produserer totalt rundt 40 000 flasker i året.

fakta
– 50% av produksjonen selges til Norge, Storbritannia, Danmark, Tyskland, Russland, Hong Kong og Korea
– Gavin lager kun viner under etiketten, Chanin, og 6-8 forskjellige viner i året
– alle vinmarkene er økologiske

Gavin Chanin – innhøsting. foto © produsenten

vinifikasjon
Los Alamos markene ligger på 240 meter over havet mellom den kjølige Santa Maria dalen i nord og den varmere Santa Ynez dalen i sør.  På natten blir markene kjølnet ned og på dagtid varmes de godt opp igjen av solen. Jordsmonnet består av sand og kalkjord. Vinen spontanfermenterer på franske fat, får 100% malolaktisk gjæring og modnes i 14 måneder på bunnfall før den til slutt tappes ufiltrert på flaske.

smaksnotater
Dette er en spesielt fin Chardonnay, elegant, balansert, innbydende, frisk, fine smaker av eple, fersken og mango. Den er pent eiket med god lengde og dybde på smakene og en fin leskende utgang. Temperer den gjerne til 12℃ og nyt alene eller til stekt kylling med chillipepper vinagrette. Kan fint lagres i 10 år eller mer.

Chanin Los Alamos Chardonnay 2020

Chanin Wines