Grillet breiflabb
21. juni 2009
4 pers (foto: Tom Haga) 1kg Breiflabb 2 røde epler 3 gullerøtter 1 paprika poteter aroma sjampignon 1 bunt dill salt og pepper karri grønn salat med tranebær Marinade 3ss provance krydder 2dl raps olje saften av 1/2 sitron 1 klype salt Skjær breiflabben i passe tykke (5cm) stykker, skyll i kaldt…
Sjøkrepshaler med appelsinsaus
2. mai 2009
til 4 personer 8 ferske sjøkreps 2 ss olivenolje 6 appelsiner som gir ca. 4 dl saft 4 hele korianderfrø 150g fennikel frisk koriander 100g usaltet smør salt nykvernet pepper Legg krepsen i godt saltet og kokende vann i et halvt minutt. Ta den over i kaldt vann. Vri av halen og rens krepsen. Press…
Smørstekt flyndre
19. april 2009
600g renskåret flyndre 1 liter vann 30g salt 4 ss solsikke olje 2 ss smør kvernet sort pepper 3 gullerøtter 3 ss smør 50g bacon kvernet sort pepper Bland sammen vann og salt med en visp. Legg flyndren i og la den trekke i saltlaken i 15 minutter. Deretter tas fisken ut og tørkes godt. Brun…
Panerte Scampi med søtlig chilisaus
21. mars 2009
4 personer 800g rå scampi 2ss oystersauce 2ss fishsauce 2 fedd hvitløk 1dl hvetemel 2 sammenpiskede egg 2dl brødkrumme 1l soyaolje salt 4dl ris Tin scampiene og rens dem. Behold skallet på halen, det er greit å holde i når scampiene er fritterte. Finhakk hvitløk og bland sammen med oystersauce og…