Kongekrabbe Ginger Lime

4 klør av rå kongekrabbe (til nød kokt kongekrabbe)
1 ingefærrot
1 finhakket hvitløkfedd
1 sitrongress-stamme
1 lime
1 estragonkvist
olje til steking
maldonsalt
100 gram smør
1 dl risvin-vinaigre
1 ss worceste-saus
tabasco

Del kongekrabben i passende stykker. Vær varsom med å lirke ut kjøttet så uskadet som mulig) Klipp forsiktig opp skallet på langs, på hver side av beinet/klørene.

Skrell og finhakk ingefær og hvitløk. Finhakk stammen av sitrongress.

Kok opp risvin-vinaigre, halvparten av ingefæren og worcestersausen. Kok inn til halvparten, og pisk inn smøret. Tilsett saften av limen og grovhakket, frisk estargon, og smak til med salt og tabasco. Hold sausen varm.
Stek krabbekjøttet i varm olje i en teflonpanne, vend inn hvitløken, sitrongress og ingefær.

Anrett i skallet (kokt rødt i forkant) eller i dype tallerkener, og ha varm saus over.

Vinforslag; Champagne de Saint Gall Brut Rosé eller en Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2007