Ribberester

Dette er en superenkel reste-rett som smaker kjempegodt. Har du ikke ribbe kan du bruke det kjøttet du har for hånden.

200 g ribberester
7 ss teriyaki sauce
5 ss ketjap manis
1/2 lime

Skjær til passe størrelser av kjøttet og sett en tannstikker i hver bit (ikke bruk stikker med fluor:). Bland sammen Teriyaki saucen, ketjap manis og lime-saften. Mariner kjøttet i sausen i 2 timer i kjøleskapet. Ta ut kjøttstykkene, sett i ilfast form og stek dem i ovnen på 200 C i ca 20 min. Før servering settes kjøttet i marinaden igjen og retten er klar til servering.

teriyakisaus
1 dl kaldt vann
1 dl soyasaus
2 ss av maizennamel
3 ss av brunt sukker
1 hakket hvitløksbåt
fersk revet ingefær

Ha vann, soyasaus, brunt sukker, ingefær, hvitløk i en tykkbunnet panne, på medium varme. Rør om hele tiden mens det koker opp. Ha i maizennamelet og rør til sausen har tyknet. Blir sausen for tykk kan du spe med mer vann eller soyasaus.