Ovnsbakt Kveite med potetstuing

til 4 personer 800 g kveite 1/2 kg mandelpoteter 3 fedd hvitløk 1 flaske Wit øl 2 dl vann 2 dl matfløte Vask og tørk kveiten, og del i passe tynne fileter. Smør en ildfast form med smør, ha i litt olje og salt i bunnen. Legg i filetene og sett til side. Skrell potetene og del de opp i terninger…

Les mer


Hjemmelagde fiskekaker

Det er ikke mye som overgår hjemmestekte fiskekaker laget på selvfisket fisk. Rett fra havet, tilberedt samme dag, servert med nypoteter! <ahref="https://www.matogvinnett.no/wpcontent/uploads/2012/10/Fiskekaker_.jpg">til 4 personer 500 g filet av hyse, torsk, pale eller sei 2 ts salt 3-4 dl…

Les mer


Urtemarinert Salma

til 4 personer 1 hel Salma filet 1 ss gressløk 1 ss kapers 1 ss chili 1 ss fersk ingefær 1 ss fersk timian 1 ss sitronsaft 1 ss olivenolje 1 ts salt 1 ts nykvernet pepper Del salmaen i 4 porsjonsstykker på ca 150g. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, chili og timian. Bland alt sammen med salt,…

Les mer


Grillet Salma med pepperrotkrem

Denne retten, innsendt av Stian Nilsen, er den tredje og siste av mine uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer!   1 hel Salma filet 2 stk sitron 1 pk fersk dill 1 liten pepperot 1 beger seterømme Grill Salma fileten raskt på en side for å få grillmønster. Legg den…

Les mer


Salma tartar

Denne retten, innsendt av Jana Mayorova, er den andre av mine tre uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer! 70 g Salma laks per person 1/2 agurk 3 ss finhakket frisk oregano 1 ss finhakket frisk chili 1 stor finhakket sjalottløk 1 ss sesamfrø 5 ss kikkoman soya 5 ss…

Les mer


Vårlaks med Norsk asparges

Denne retten, innsendt av Oddgeir Sørensen, er et av mine tre uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer! til 4 personer 180 g SALMA 6 stk Norske grønn-asparges 6-8 villasparges 8 stk mandelpoteter 200 g blåskjell 120 g Smør 0,6 dl fløte 1 ss sennep 1 sitron litt salt litt…

Les mer


Sopprisotto med Barolo

Under et besøk hos Guiseppe Rinaldi nå i august ble jeg tipset av hans datter, Marta, om å ha et glass barolo i risottoen. Det ble et dyrt måltid siden jeg like godt brukte Rinaldis Barolo Ravera 2007. Men det smakte utmerket og risottoen gikk meget godt til Baroloen også. til 4 personer 300 g…

Les mer


Ovnstekt sei

til 4 personer 800 g seiefilet 0,5 dl rapsolje 1 stk rødløk 1 stk rød paprika 3 fedd hvitløk 2 vårløk 6 stk tomater 1 stk sitron 3 ss frisk ruccola 3 ss frisk persille 3 ss frisk oregano salt og pepper Sett stekeovnen på 200 grader. Tørk av fisken med kjøkkenpapir, dryss salt og pepper over den…

Les mer


Oliventrekt skrei

til 4 personer oppskrift: Stig Juelsen 800 g skreifilet 3 dl olivenolje 1 dl hvitvin Salt fisken godt og la den ligge i ca 5 min. Tørk av saltet, kok opp hvitvinen og ha i oljen. Legg fisken forsiktig i oljen og la den trekke i ca 5-7 min eller til den er ferdig. Ta ut fisken og legg den i…

Les mer


Stekt torsk på potetpurrè

for 4 personer Det ser kanskje ikke så godt ut som det faktisk smaker. Men fersk torsk på potetpurè og en salt saus, sammen med en kraftig barbera fra Renato Ratti ble en mektig god opplevelse. 800 g torskefilet 600 g poteter 12 hvitløksfedd 1 dl melk 2 dl fløte 100 g smør Kok potetene møre sammen…

Les mer


Grillet breiflabb med paprikasaus

til 4 pers 800 g breiflabbfilet marinade 1 ss pesto 1½ ss olivenolje 1½ ss sitronsaft salt og pepper pesto 1 bunt frisk basilikum 2 ss pinjekjerner 2 fedd hvitløk 1 dl olivenolje 50 g revet parmesan salt / pepper Bland sammen pesto, olje, sitron, salt og pepper til marinade. La fiskeskivene trekke…

Les mer


Bakt Lysing

4 personer oppskrift fra Dinmat.no 500 g lysing 10 amandinepoteter 20 shitake sopp 1 bunt reddikk 2 vårløk 1 bunt klasetomater 1 ts sitronskall, revet 2 ss olivenolje meierismør 1 ts sherryeddik maldonsalt 1/2 dl vann Del fiskefileten i porsjonsstykker, behold skinnet på. Ha på salt og pepper.…

Les mer