Urtemarinert Salma

til 4 personer

1 hel Salma filet
1 ss gressløk
1 ss kapers
1 ss chili
1 ss fersk ingefær
1 ss fersk timian
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Del salmaen i 4 porsjonsstykker på ca 150g. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, chili og timian. Bland alt sammen med salt, nykvernet pepper, sitronsaft og olje. Fordel marinaden over salma bitene og legg i ildfast form. Stek til fisken i ovnen på 160° i 8 minutter. La den hvile med lokket på noen minutter før servering.

ovnsbakte tomater
Start med tomatene siden de skal stå ca 3 timer i ovnen. Vask og del de i to før du legger de på en seng av grovt havsalt i en ildfast form, ha noen dråper god olje og en klype sukker over tomatene, og sett de i ovnen på 100 grader.

rødbetkompott
1 rødbete
2 sjalottløk
smør

Skjær bort skallet og kutt rødbeten i båter og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk til den er mør.

blomkålpurrè
1 blomkål
2 dl melk
2 dl fløte
2 ss smør
salt og pepper

Skyll blomkålen i vann før du deler den opp i mindre biter og ha det i en kjele med fløte og melk. Kok forsiktig opp til blomkålen er blitt mør. Sil av vesken og hold varm i pannen. Smelt inn smøret i blomkålen og kjør det hele i en kjøkkenmaskin til fin purè. Smak til med salt og pepper. Skumme melken med stavmikser og ha over retten.

Til slutt hadde jeg selvplukkede sukkererter fra Haneborg Gård til. Etter 5-6 minutter i en dampkjele, er ertene møre og fine. Skrap de ut av skallet og ha de rett på tallerken.

Drikkeforslag:
Künstler Hochheimer Herrnberg Riesling trocken 2011