Leitz Roseneck GG 2015 valgt til beste tyske Riesling trocken!

I regi av Tysk Vininformasjon og Ken Engebretsen var jeg tirsdag denne uken invitert, sammen med 8 andre smakere, til å blindsmake oss frem til hvilken av 44 tyske kvalitetsrieslinger som var best.

Alle de 44 vinene som ble smakt er tilgjengelige på Vinmonopolet og alle er priset til over 300.- kr. Vinområdene som var representert er Mosel: Tradisjonelt lager de florlette viner med lav alkohol og restsødme, men de yngre produsentene har startet å lage mer og mer tørre viner. Nahe:  Liten produksjon men av svært tiltalende viner fra noen av Tysklands beste produsenter.  Rheingau: En region som har noen av Tysklands mest kjente vinmarker og produsenter. Rheinhessen: Liebfraumilch land som har blitt revitalisert med noen av Tysklands aller beste viner. Ingen regioner kan vise til et slikt skifte i kvalitet som Rheinhessen.
Pfalz: Regnet for å være Tysklands paradis hage. Pfalz vinner stadig nye tilhengere for sin noe rikere stil på Riesling fra noen av landets beste vinmarker.

Smakspanelet: Liora Levi, Kristian Gahre, Marius Aasly, Olle Friberg, Jacob Kiel, Cathinca Dege, Andrè Botti, Fabio Borgianni og Jørn Broll. Foto@ tyskvin.no

 

1. plass (815 poeng)

Leitz Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling trocken Katerloch GL 2015

Farge: Strågul
Aroma: Sval og floral duft sammen med aroma av pære, melon og honning. Lett petroleum.
Smak: Elegant, frisk og balansert vin med fin fylde og rike smaker av melon, lime og epler. Klassisk rieslingpreg av hvite blomster og stenfrukt. Lang harmonisk og tørr utgang.

2. plass (809 poeng)

A. Christmann Meerspinne GG Riesling Trocken 2015

Farge: Strågul
Aroma: Tropiske frukter, gule plommer, aprikoser og fersken med hint av honning.
Smak: Vin i rik stil med konsentrert tropisk fruktighet, aprikos og gule epler. Vinen har en frisk balansert syre og godt mineralpreg. Elegant og frisk ettersmak som sitter i lenge.

3. plass (805 poeng)

Emrich-Schönleber Halgans Monzinger Riesling Trocken 2015

Farge: Gul med gylne toner mot kanten.
Aroma: Rik duft av gul frukt og blomster. Noe sødmefull sitrus og tropiske elementer.
Smak: Rikt smaksbilde med aprikos, modne sitroner og mineraler. Konsentrert og kompleks vin med fin syrestruktur og tørr mineralsk finish.

Les mer om smakingen her.