Oliventrekt skrei

til 4 personer

oppskrift: Stig Juelsen

800 g skreifilet
3 dl olivenolje
1 dl hvitvin

Salt fisken godt og la den ligge i ca 5 min. Tørk av saltet, kok opp hvitvinen og ha i oljen. Legg fisken forsiktig i oljen og la den trekke i ca 5-7 min eller til den er ferdig. Ta ut fisken og legg den i aluminiumsfolie og la den hvile i 5 min.

linser
200 g Puy-linser
100 g bacon
3 fedd hvitløk
1 gulrot
100 g stangselleri
100 g fenikkel
2 sjalottløk
1/2 purreløk
1 laurbærblad
2 dl kyllingkraft

Legg linsene i vann i 15 min.
Kutt baconet i grove terninger og stek de sprø. Finhakk grønnsakene. Sett over en bred kjele og fres grønnsakene til de blir møre. Ha i laurbærblad og bacon la det trekke i noen sekunder, tilsett så linsene. La det koke med kyllingkraften i ca. 25 min. eller til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.

kraft
Sil av kraften fra linsene og kok opp sammen med kraften fra fisken, reduser til halparten av vesken. Smak til med salt og pepper.

dressing
3 dl rødkål
1 dl majones
2 ss rømme
1 ss grov sennep
1 ss sitronsaft

Bland majones, rømme, sennep og sitronsaft. Smak til med salt og pepper (eventuelt sukker). Vend dressingen inn med salaten rett før servering.

Drikkeforslag; Bouvier Bourgogne Aligoté Vieilles Vignes 2009