Hjemmelagde fiskekaker

Det er ikke mye som overgår hjemmestekte fiskekaker laget på selvfisket fisk. Rett fra havet, tilberedt samme dag, servert med nypoteter!

<ahref=»https://www.matogvinnett.no/wpcontent/uploads/2012/10/Fiskekaker_.jpg»>til 4 personer

500 g filet av hyse, torsk, pale eller sei
2 ts salt
3-4 dl melk
1 ss hvetemel
1 ss potetmel
1 ts hvit pepper
1 ts muskatt
1 egg

Fileter fisken, skjær bort ben og fjern skinnet. Kutt i grove biter og mos den med en stavmikser til smidig deig. Bland inn egg, salt, pepper og mel (bruk stavmikseren). Pisk egget lett sammen, og rør det inn. Ha i melk, litt av gangen. Pass på at melk og farse har lik temperatur før du blander. All melk må blandes helt inn i farsen før ny blir tilsatt.

Varm opp en stekepanne med litt olje og en liten klatt smør, ta en god skje med fiskefarse og legg i stekepannen, trykk den flat med en stekespade. Pass på at de ikke blir for tykke, da kan det være de ikke blir helt gjennomstekt.

Server med kokte poteter, revet gullerot (4 stk gullerøtter, 1/2 sitron, 1/2 ss sukker) og dampet brokkoli. Til slutt stekes en halv løk, grovkuttet og stekt lett i smør. Has over som saus.

Drikkeforslag: Et stort og godt glass med isvann:)

Fiskefarse er er en tung materie å mose, og da er det kjekt med en god stavmikser. Min gamle Bamix Mono 140 stavmikser (150W) hadde ingenting å stille opp med Elektrolox sin ESTM6400 stavmikser (700W) som jeg fikk på test fra produsenten.

Til dessert lagde jeg Bringebærsmoothie
200 g bringebær
200 g mango
50 g banan
1 jordbæryoghurt
1 l ferskpresset appelsinjuice

Now you`re cooking