Grillet breiflabb med paprikasaus

til 4 pers

800 g breiflabbfilet

marinade
1 ss pesto
1½ ss olivenolje
1½ ss sitronsaft
salt og pepper

pesto
1 bunt frisk basilikum
2 ss pinjekjerner
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
50 g revet parmesan
salt / pepper

Bland sammen pesto, olje, sitron, salt og pepper til marinade. La fiskeskivene trekke i den ca. 1 time (i kjøleskap). Breiflabbfileten reinskjæres og deles i passende stykker.  Stykkene skal stekes i ca 5-8 min på hver side og deretter hvile i ca 5 min før servering. Pass på at de ikke steker for lenge.

paprikasaus
4 stk rød paprika
2 dl olivenolje
1 stk sitron
1 stk løk
1 hvitløksfedd
1 dl hvitvin
Salt og pepper

Paprikaen deles i to og grilles i ovnen på 220 grader i ca 10 min. Da har skinnet løsnet og er enkelt og få av. Fres finhakket løk og hvitløk i en kjele. Ha i hvitvin og kok dette ned til halvparten. Rens paprikaen og del i passende biter, og ha i paprikabitene og kjør det til en fin masse i en food prosessor. Tilsett litt olivenolje til slutt.

risotto milanese
200g risottoris
3 ss solsikkeolje
2 sjalottløk
1 dl hvitvin
5 dl blåskjellkraft
75 g parmesan
2 fedd hvitløk
safran
sitron
salt & pepper

Fres finkuttet løk, safran og hvitløk i olje til den er myk og blank. Tilsett risen og vend godt sammen. Tilsett hvitvin og kok inn. Spe så inn kraft og kok til “al dente“. Her kan prosessen stoppes ved raskt å kjøle risottoen ned slik at du kan varme den opp igjen før servering (ha i såfall i litt mer kraft). Eller fortsett ved å tilsette parmesanen og justere tykkelsen på risottoen med kraft. Konsistensen skal være som litt tynn grøt. Smak til med salt, pepper og sitron.

montrachet2009

Drikkeforslag; Lequin-Colin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Cuvee BTTR 2009