Stekt torsk på potetpurrè

for 4 personer

Det ser kanskje ikke så godt ut som det faktisk smaker. Men fersk torsk på potetpurè og en salt saus, sammen med en kraftig barbera fra Renato Ratti ble en mektig god opplevelse.

800 g torskefilet
600 g poteter
12 hvitløksfedd
1 dl melk
2 dl fløte
100 g smør

Kok potetene møre sammen med hvitløksfeddene og en klype salt. Tøm av vannet og la de stå og dampe av seg. Press potetene i en potetpresse to ganger. Ha i smør, melk og fløte og bruk gjerne en stappe til å blande det hele sammen og du får en fin purre.

Torsken skal stekes med skinnsiden ned i olje på høy varme i 2 minutter. Skru ned platen til middels varme, tilsett smør og stek videre i ca. 5 minutter. Snu fisken og stek i et halvt minutt før servering. Server straks.

soyasaus
150 g smør
1/2 dl soyasaus
1 lime
1 ss smør
pepper

Brun smøret i en panne til det er nøttebrunt. La det kjøle seg ned før du rører inn saften av en lime og soyasaus. Sil sausen og smak til med nykvernet pepper. Holdes varm. til servering

Vinanbefaling: Torriglione Barbera d’Alba 2010