Kveite med gressløkssmør

Oppskriften til denne deilige fiskeforretten er hentet fra Eyvind Hellstrøms bok, "Bagateller for Livsnytere". En inspirerende bok med mange fine retter og gode vinforslag. Kveiten kan serveres som forrett eller hovedrett. Som hovedrett ville jeg ha doblet størrelsen på fiskestykkene og servert…

Les mer


Ovnsbakt Piggvar

Jeg ville ha fisk til middag og gikk med åpent sinn til Fiskeriet hvor en piggvar lå og stirret på meg. Det var lenge siden jeg hadde laget smørstekt flyndre, som smakte supergodt den gangen, og bestemte meg derfor å prøve piggvaren. Jeg ble anbefalt å saltbake den, om enn på en litt annen måte…

Les mer


Torskefilet med jomfrusaus

Det er alltid hyggelig når vi får besøk av våre gode venn Geir fra "Far min sitt kjøkken". Sist onsdag hadde han med noen fine torskefileter som vi sammen tilberedte etter beste evne. Resultatet får du her. til 4 personer 800 g torskefilet 2 ss olivenolje 1 ts salt pepper Skrap skinnsiden av…

Les mer


Kongekrabbe med Rigatoni

Fra å egentlig å være litt uinspirert på hva jeg skulle lage til middag sist lørdag til jeg kom over kongekrabbe på tilbud og en god porsjon rigatoni, var det kort vei til at denne egenkomponerte retten havnet på middagsbordet. Sammen med en nydelig vin fra Zind Humbrecht ble det en skikkelig…

Les mer


Bakt Lysing

Lysingkjøttet blir så fast og saftig når det tilberedes på denne måten. I tillegg er den super enkel å lage og supergod på smak. Siden fisken tar så kort tid i ovnen anbefaler jeg at du starter med å lage kraften, så begynne tilberedingen av fisken. Mens erteblandingen godgjør seg i pannen kan du…

Les mer


Sprøstekt fjellørret med appelsinkokt fennikkel og riskake

til 4 personer 2 hele fjellørret 40 g usaltet smør 4 ss rømme salt og pepper Klaret smør Varm opp en panne med 250g usaltet smør på svak varme. Etter 15-20 minutter, heller du forsiktig det klare smøret gjennom et kaffefilter over i et glass. Melkeproteinet på bunnen skal ikke være med (se en fin…

Les mer


Pasta med laks og asparges

Ferdig middag på 40 minutter. til 4 personer. 600 g laksefilet 500 g fersk tagliatelle 1 bunt asparges 16 små tomater 3-4 ss soyasaus 2-3 ss taggiasche olivenolje 1/2 sitron salt og pepper Tørk av laksen og legg den på en ildfast form enten med bakepapir under eller smurt godt med smør i bunnen.…

Les mer


Østers naturell med Sjelefred fra Kinn

  Sjelefred fra Kinn er intet mindre enn en supergod match til Østers naturell. Den lette bitterheten og runde fylden på ølet skyller østersen ned og pakker den pent inn samtidig som smaken av østersen kommer frem. Høres det ikke fristende ut? Jeg har servert dette som forrett ved flere…

Les mer


Ovnsbakt Kveite med potetstuing

til 4 personer 800 g kveite 1/2 kg mandelpoteter 3 fedd hvitløk 1 flaske Wit øl 2 dl vann 2 dl matfløte Vask og tørk kveiten, og del i passe tynne fileter. Smør en ildfast form med smør, ha i litt olje og salt i bunnen. Legg i filetene og sett til side. Skrell potetene og del de opp i terninger…

Les mer


Hjemmelagde fiskekaker

Det er ikke mye som overgår hjemmestekte fiskekaker laget på selvfisket fisk. Rett fra havet, tilberedt samme dag, servert med nypoteter! <ahref="https://www.matogvinnett.no/wpcontent/uploads/2012/10/Fiskekaker_.jpg">til 4 personer 500 g filet av hyse, torsk, pale eller sei 2 ts salt 3-4 dl…

Les mer


Urtemarinert Salma

til 4 personer 1 hel Salma filet 1 ss gressløk 1 ss kapers 1 ss chili 1 ss fersk ingefær 1 ss fersk timian 1 ss sitronsaft 1 ss olivenolje 1 ts salt 1 ts nykvernet pepper Del salmaen i 4 porsjonsstykker på ca 150g. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, chili og timian. Bland alt sammen med salt,…

Les mer


Grillet Salma med pepperrotkrem

Denne retten, innsendt av Stian Nilsen, er den tredje og siste av mine uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer!   1 hel Salma filet 2 stk sitron 1 pk fersk dill 1 liten pepperot 1 beger seterømme Grill Salma fileten raskt på en side for å få grillmønster. Legg den…

Les mer