Pasta med laks og asparges

Ferdig middag på 40 minutter.

Pasta og lakstil 4 personer.

600 g laksefilet
500 g fersk tagliatelle
1 bunt asparges
16 små tomater
3-4 ss soyasaus
2-3 ss taggiasche olivenolje
1/2 sitron
salt og pepper

Tørk av laksen og legg den på en ildfast form enten med bakepapir under eller smurt godt med smør i bunnen. Hell over en klunk med soyasaus og sett i ovnen på 180° C i ca 15-20 minutter. Vask tomatene, og legg i en annen ildfast from med litt olje, salt og pepper og sett i bunnen av ovnen de siste 10 minuttene sammen med laksen. Ta begge deler ut når de er ferdig og la de få kjøle seg litt ned.

Vask aspargesen og knekk av nederste delen av stilken. Kok opp 2 dl vann i en kjele sammen med to klyper salt og 1 ss smør og la de trekke i 5 minutter. Skyll i iskaldt vann.

Kok tagliatellen i 4 minutter med to klyper salt i vannet. Avkjøl pastaen raskt med kaldt vann og sil av med en gang. Ha det hele i en bolle og vend inn noen gode skjeer pesto (her har jeg jukset og laget pestoen noen dager i forveien:), noen dråper sitron, taggiasche olje, salt og pepper.Pesto

Pesto Genovese
1 hel basilikumplante
25 g pinjekjerner
2 stk hvitløksfedd
50 g parmesan
1,5 dl Tagiasche olivenolje
1 ts grovt havsalt

Vask og tørk basilikumbladene. Rist pinjekjernene i en tørr panne på medium varme 2-3 min.Kiedrich Turmberg 2011 Støt salt og hvitløk til myk masse. Fortsett med å støte inn pinjekjernene, og så basilikum, 2-3 blader av gangen med sirkulærebevegelser til du har en glatt masse. Bland inn parmesanen, tilsett olivenoljen litt etter litt, og vend den inn i massen med en liten tresleiv.

Ha til slutt laks, asparges og tomater i tagliatellen og server. Superenkelt og supergodt.

Her er det endel olje og pesto som gir god fylde i tagliatellen og som matcher fylden i Robert Weil sin Kiederich Turmberg Riesling Trocken 2011. Samtidig går friskheten i vinen godt med syrligheten fra sitronen og tomatene i maten.