Scampi med Prosciutto og grillsaus.

Reker - prosciutto_1

På nyttårsaften møttes noen naboer i lystig spleiselag hvor alle tok med noen enkle retter. Mine bidrag var denne smakfulle fingermaten og ribberester. Gode smaker, lett å lage.

grillsaus
1 ss extra virgin olivenolje
1 middels stor løk, halvert og finsnittet
1 ts hakket rosmarin blader
1 ts hakket hvitløk
2 ss bourbon
2 ss brunt sukker
1 ss dijonsennep
1 ss epplecidereddik
1/2 dl barbecuesaus
1 ts worchestersaus
1 ts tabasco
nykvernet sort pepper
salt

Varm olivenolje i en stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og rosmarin og stek over middels varme, rør jevnt til løken begynner å bli brun, ca 6 minutter. Rør inn de resterende ingrediensene og smak til med salt og pepper. Kjør blandingen til en jevn røre i en food prosessor eller med en stavmikser. Ha sausen i en bolle.

scampi
25 scampi
12 skiver prosciutto
1 ss extra virgin olivenolje
2 ss hakket bladpersille
nykvernet sort pepper
1 lime
salt

Forvarm ovnen til 200° C. Etter å ha tatt av skallet på scampien, men beholdt halestjerten til å holde i, legger du de i en bolle og har litt olivenolje, salt og pepper over. Pakk hver scampi inn i en skive prosciutto og legg de pent på et et stekebrett med stekepapir. Pensle scampiene med grillsausen og sett i ovnen i 5 minutter. Ta de ut, snu de, pensle med mer barbecue saus, sett tilbake i ovnen og stek i ca 5 minutter til. Ha scampiene på en tallerken og dryss hakket persille over. Server med limebåter og resten av grillsausen.

Sausen vil holde seg i ca tre dager i kjøleskap. Ferdig preppede scampi med prosciutto kan holde seg i ca. åtte timer i kjøleskap før de stekes.

Clos du val D`Eleon 2008

Å plukke vin til denne, litt krydrete, retten var ikke vanskelig. Den supergode vinen til Marc Kreydenweiss, Clos du Val d’Éléon 2008, med sin lette fedme fra Pinot Gris druen og friskheten fra Rieslingdruen, gjorde denne lille retten til en fest. Vinen vil også passe godt til andre tapasretter. Les mer om Marc Kreydenweiss sine viner, klikk her.