Ovnsbakt Kveite med potetstuing

Kveite_
til 4 personer

800 g kveite
1/2 kg mandelpoteter
3 fedd hvitløk
1 flaske Wit øl
2 dl vann
2 dl matfløte

Vask og tørk kveiten, og del i passe tynne fileter. Smør en ildfast form med smør, ha i litt olje og salt i bunnen. Legg i filetene og sett til side. Skrell potetene og del de opp i terninger (2x2cm). Kok opp i vann og halvparten av ølet (resten er til kokken), til potetene begynner å bli møre. Sil av vesken og la potetene dampe av seg.

potetsaus
4 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl fiskekraft
1 dl hvitvin
salt & pepper
frisk gressløk

Smelt smøret i en panne, rør inn melet og spe på med fiskekraft og hvitvin mens du hele tiden rører godt. Ha i finkuttet gressløk. Smak til med salt og pepper. Sausen skal bli tykk og god, For å få riktig tykkelse er det best å tilføre vesken litt om gangen. Når sausen er klar, vendes den forsiktig inn i potet-terningene med en slikkepott. Holdes varm til servering.

parmesansaus
1 stk sjalottløk
2 ss smør
2 dl hvitvin
4 dl kremfløte
8 ss parmesanost
2 ts frisk gressløkWit
2 ts salvie
salt og hvit pepper

Smelt smøret i en kasserolle, surr sjalottløken i smøret til den er blank. Ha i hvitvin og salvie. Kok ned (reduser) til du har ca ¼ igjen. Ha i fløte og la sausen koke på svak varme i minst 10 minutter. Rør inn parmesanosten rett før servering.

Sett brettet med kveiten inn i ovnen på 200° Celsius i 10 minutter. Anrett og server retten med det samme.

Til denne retten passet Nøgne Ø sitt hveteøl, Wit, helt utmerket med sin lette friskhet og sødme. Serveres best kald, 8° Celsius.