Grillet breiflabb


4 pers
(foto: Tom Haga)

1kg Breiflabb
2 røde epler
3 gullerøtter
1 paprika
poteter
aroma sjampignon
1 bunt dill
salt og pepper
karri
grønn salat med tranebær

Marinade
3ss provance krydder
2dl raps olje
saften av 1/2 sitron
1 klype salt

Skjær breiflabben i passe tykke (5cm) stykker, skyll i kaldt vann og tørk stykkene før de legges i marinaden i 1 time.
Grilles i 4-5min på hver side. Kok opp nypoteter sammen med dill og en god neve salt. Potetene skal koke i 7min og trekke i 7min, er de ikke for store blir de perfekt kokt. Fjern kjernen i eplene, skjær i båter, dryss over karri, legges i ilfast form og settes i ovnen sammen med en annen ilfast form med oppskjærte gullerøtter, paprika og sjampignonen. Serveres med en grønn salat med tranebær.

Vinforslag; Domäne Wachau Weissenkirchen Riesling Smaragd 2007