Sjøkrepshaler med appelsinsaus

til 4 personer

8 ferske sjøkreps
2 ss olivenolje
6 appelsiner som gir ca. 4 dl saft
4 hele korianderfrø
150g fennikel
frisk koriander
100g usaltet smør
salt
nykvernet pepper

Legg krepsen i godt saltet og kokende vann i et halvt minutt. Ta den over i kaldt vann. Vri av halen og rens krepsen.
Press appelsinene, og kok inn saften til det halve. Rens fennikelen og kutt den i fine strimler. Kok de møre i den kokende appelsinsaften tilsatt tre-fire korianderfrø. Rør smøret forsiktig inn. Smak til med salt og pepper. Hakk 1 ts frisk koriander og rør inn. Hold sausen varm.
Rist sjøkrepsen i varm panne med olivenolje. Krydre forsiktig med salt og nykvernet pepper. Anrett kreps og appelsinsaus fint på porsjonstallerkner.

Reiterpfad Ruppertsberg Riesling Trocken Grosses Gewächs 2007 var intet mindre enn en innertier til denne retten. Den hadde en fantastisk lett fylde med en fin friskhet over den som bare fikk meg og middagsgjestene til å smatte høyt!