Torsk med søtpotetpurè

torsk m soetpotet-1

Tidlig en lørdag morgen romsterte jeg gjennom mitt realtivt store utvalg av kokebøker og endte opp med en rett fra «Den beste Mat og Vinboken vi kunne lage. I stedet for gresskar ble det søtpotet, men ellers har jeg fulgt oppskriften på side 38.

til 4 personer

600 g torskefilet
200 g rosenkål
solsikkeolje
maldonsalt

Legg torskestykkene på maldonsalt i 10 minutter. Skyll torskestykkene og tør de godt. Varm en stekepanne med litt olje i, på medium høy varme. Stek fisken i ca. 10-15 minutter på den ene siden til den er gennomstekt og har fått en fin og gyllen stekeskorpe. Ta av de ytterste bladene på rosenkålen og del de i to før du koker de i bra saltet vann i 10 minutter.

søtpotet
2 søtpoteter
1 dl kremfløte
2 ss smør
1/2 terning oksebuljong

Skrell, grovkutt og kok søtpotetene i 1 liter med oksebuljong til de er møre. Hell av kraften og kjør med en stavmikser med fløte og smør til en fin jevning. Hold varm.

vinagrette
fersk koriander
fersk gressløk
olivenolje med basilikum
1 stor banansjalottløk

Finkutt løk og gressløk, bland sammen med olivenolje og litt salt.

Korrell 2013

Korrell Riesling vom Tonmergel 2013 er et nytt, men meget hyggelig bekjentskap. Korell er et lite vinhus fra Nahe-regionen, en parallelldal til Mosel, i utkanten av Bad Kreutznach. Druene til denne vinen kommer fra en enkeltvinmarken Kreutznacher Paradies, en åsside med sørvestvendte vinranker og jordsmonn av kalkholdig leire.

Når det er sagt, ble også Koehler Ruprecht sin Kallstadter Saumagen Riesling Saumagen trocken 2008 smakt til denne retten, men det var Korrell som klart var å foretrekke. Den hadde den lette sødmen og friskheten som løftet retten og som gjorde måltidet komplett. En meget god vin til en meget god pris (160.-kr).