Grillet Kveite på en seng av grønnsaker

grillet kveite-1

Noen kveiterester ble frosset ned etter siste blogginlegg og tatt frem igjen i går. Restemiddag laget på frihånd ga et supert og sunt måltid, en mandags ettermiddag. Kjapt og greit (45 minutter) og med veldig gode smaker. Og sunt! Ikke å forakte det heller.

til 2 personer

400 g kveitefilet
1 bunt asparges
2 fedd hvitløk
1 neve bønnespirer
1 cm fersk ingefær
1 terning kjøttbuljong
1 god neve koriander
1 stor neve ruccola
1/2 rød chili
2 reddiker
1 gulrot
1 lime
rapsolje
salt og pepper

Kveiten, aspargesen, bønnespirene og gulroten skal på grillen. Gjør alt klart inne før du tar med deg alt på et brett ut i hagen eller terassen. Kveiten skal skylles og tørkes med tørkepapir og legges på et fat. Aspargesen skylles før du knekker av den nederste delen, der hvor den naturlig knekker når du bøyer på den. Bønnespirene skylles og legges til side. Gulroten skrelles deles i to og så i tynne staver. Legg sammen med bønnespirene. Kok opp 3 dl med vann og løs opp kjøttbuljongen i en beholder. Finkutt hvitløksfeddene og chilien, legg i en suppetallerken med litt salt og olje.
Skyll ruccolaen godt i en slynge. Skyll reddikene og skjær de i tynne skiver, legg i en skål med vann. Da er det bare å ta med alt ut til grillen og gi gass!

Folie er din venn nå. Kveiten skal forvarmes på et passende stykke av den i 10 minutter. Husk å ha litt olje under ellers setter fisken seg fast. Det samme gjelder etterpå når fisken skal rett på grillen. Ha litt olje på den også så fisken ikke blir hengende igjen når du skal ha den av! Ha salt og pepper over fisken sammen med litt revet limeskall. Gulrot og bønnespirene skal på et eget folieark laget som en båt. Hell halvparten av kjøttbuljongen over og la stå og trekke i 10 minutters tid. Spe på med mer buljong hvis den fordamper. Husk å snu på spirene og gulroten innimellom. Aspargesen skal også på eget folieark med en dasj rapsolje, salt og pepper. La stå og dampe i 10 minutter.

Da skal fisken vendes i et fat med hvitløk, chili, limesaft og revet koriander, og legges på grillen noen minutter, sammen med aspargesen. Snu rundt på fisk og asparges og pass på at de ikke brenner seg. Anrett med gulrot, asparges, bønnespirer, reddik og ruccola, med fisken på på topp. Ha over restene av hvitløksblandingen og litt kjøttbuljong og revet koriander.

Johannishof Riesling 2013_

Johannishof Riesling Trocken 2013 var en super match til denne lette og frisk retten. Vinen var ekstremt frisk og sitrusaktig med en lett smak av honning og en superflott mineralitet som hevet vinen over gjennomsnittet og løftet maten på en ekstra god måte. Ganske enkelt en flott og tørr, tysk, Riesling. Vinen ble kjøpt på taxfreen på Rygge i helgen, men det ser ikke ut til at den er tilgjengelig på Vinmonopolet. Men det er 4 andre viner fra Johannishof, hvorav den ene, Mineral Riesling Trocken 2010, sannsynligvis kan være en god erstatter.