Syltede sitrusskall

Sitrus snacks1 appelsin
1 sitron
1 lime
600 g sukker
3 dl vann
125 g mørk sjokolade

Del appelsinen, sitronen og limen i åtte båter og skjær vekk fruktkjøttet. Gå så over en gang til, legg kniven flat på skallet og skjær forsiktig mer av den den hvite «hinnen» bort. Legg skallet i en gryte med kokende vann i 30 sekunder, hell over i et dørslag og la vannet renne av.

SitrusskallOppløs sukkeret i 3 dl vann mens du rører, la vannet koke opp. Når sukkervannet har blitt klart kan du sette varmen på laveste nivå. Ha sitrusskallet i gryten og legg et lokk nedi gryten slik at skallet kommer under vann. La det småkoke i 30 minutter. Ta gryten av varmen og la det stå i minst 6 timer.

Legg aluminiumsfolie på et brett. Fjern det tynne laget Allram Eiswein 2008oppå sukkervannet uten å røre. Ta ett og ett skal opp av gryten med en lang pinsett, rist av vannet og legg på foliet.

Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp ett skall av gangen halveis ned i den flytende sjokoladen, legg tilbake på foliet igjen. Serveres avkjølt eller oppbevar i en luftett beholder til de skal serveres.

Den friske og søte Allram Grüner Veltliner Eiswein 2008 går veldig godt til sødmen og syrligheten til denne sitrussnacksen.