Hvitløksstekte scampi med tomatvinagrette

En lett og fin fingerrett nå når, forhåpentligvis, solen og varmen kommer. Rieslingen som er anbefalt til her er en skikkelig godbit. 500g scampi 2 dl olivenolje 6 fedd hvitløk 1 fersk chili salt og pepper 2 ss limesaft 1 salathode koriander 1 ts cayennepepper noen klyper salt Det beste er om du…

Les mer


Grillet lammelår med grillet papaya, mango og ananas til

Denne saftige og gode salsaen har jeg med stort hell laget noen ganger. Den har smakt fortreffelig til både hjemmelagde pølser, helgrillet lam og grillet lammelår, men den går superfint til hvit fisk også. til 4 personer 2 kg lammelår 2 hvitløksbunter 2 store ss ramsløkpuré 2 store ss salt…

Les mer


Sjokosjokk

Sjokoladekake uten sukker? Joda, og supergod er den også! Her får du en dessertoppskrift du ikke må la stå uprøvd! Med vinvalget til ble det en perfekt match. sjokoladekake 240 g smør 360 g sjokolade (70% kakao) 5 store egg bringebær Fyll et ildfast fat halvfullt med vann og sett inn i ovnen på…

Les mer


Ettore Germano Hérzu Langhe Riesling 2013

Dette er en av nyhetene på Vinmonopolets mai slipp. Den er verd å legge merke til for selv om jeg har smakt veldig mange gode Riesling viner, legger denne seg lett inn i rekken av de mer minneverdige. Familiebedriften Azienda Ettore Germano holder til i Serralunga d`Alba i Piemonte, et kvarters…

Les mer


Pepperkrabbe med tagliatelle og blomkål

Det får ikke hjelpe at bildet denne gang er tatt med en Iphone 5S! Maten og vinfølget var helt konge. Det går en stund mellom hver gang jeg oppnår en såpass solid match, både på mat og vin! Ørjan Johannessens oppskrift på kongekrabben, lett komplementert med hva jeg hadde i kjøleskapet, var intet…

Les mer


Grillet indrefilet av svin med plommekompott

Dagens enkle, men dog så gode rett, er hentet fra siste utgave av Maison Mat & Vin. Det var lørdag og jeg trengte noe passende mat til nabofestens 17. mai bord. Det tok ikke lang tid å bestemme seg for å lage retten, og som tenkt ble det en flott rett med en innertier av en øl til. til 4…

Les mer


Grillet tunfisk med gnocchi

Oppskriften hadde vært klar lenge, nå fant jeg endelig noen stykker tunfisk som var så innbydende at jeg ikke kunne la de ligge urørt. Prøv gulrotpurè til ropte fiskehandleren etter meg. Det hele ble et festmåltid som garantert vil bli laget igjen! til 4 personer 900 g tunfisk 300 g gnocchi 10 små…

Les mer


Indrefilet av okse

Indrefeilet og ytrefeilet stod det på lappen hos den nye lokale kjøttbutikken. Hehe, men det var ikke mye feil med kjøttet, svært mørt og fint var det. Prisen var det ikke noe å si på, heller. Jeg kjøpte et helt ferskt lammelår derfra forrige uke som etter å langsomt ha grillet det på indirekte…

Les mer


Ytrefilet av svin med risotto

Ikke så mye smak i selve kjøttet sa kona, men veeldig god saus, risotto og purre da:) Må ha glemt å krydre kjøttet før det ble lagt i vannbad! Sjøl helte jeg godt med saus over og digget smakene det hele ga i harmoni, og når vinen spilte på lag som her var det greit å være fornøyd med resultatet.…

Les mer


Torsk med appelsinsaus

Det høres kanskje litt shady ut med appelsinsaus til torsk, men prøv det. Det var beint ut en smakfull rett med fin fylde fra smøret, salt fra soyasausen og syrlighet fra appelsinene. Jeg har prøvd appelsinsaus til forskjellige retter før og spesielt sjøkrepshaler i appelsinsaus med en godsak fra…

Les mer


Torsk med søtpotetpurè

Tidlig en lørdag morgen romsterte jeg gjennom mitt realtivt store utvalg av kokebøker og endte opp med en rett fra "Den beste Mat og Vinboken vi kunne lage. I stedet for gresskar ble det søtpotet, men ellers har jeg fulgt oppskriften på side 38. til 4 personer 600 g torskefilet 200 g rosenkål…

Les mer